הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם קמח רגיל
250 גרם קמח מלא טחון בריחיים (להשיג בבית טבע)
קורט מלח
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
2 כפות סוכר חום
1 כף שמן תירס
2 כוסות רוויון או לבן
לקישוט:
2 כפות קוואקר(שיבולת שועל)
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-220 מ"צ (חום גבוה) ומשמנים תבנית "אינגליש קייק".
מערבבים את כל החומרים היבשים במעבד מזון כדי לנפות ולאוורר אותם.
מוסיפים את השמן ואת רוב הרוויון (או הלבן) וממשיכים לערבב ב"פולסים" במעבד מזון.
בודקים מרקם:
נוטלים מן הבצק בכף עץ, אם הוא אינו נופל ממנה ב"פלופ" כבד, מוסיפים עוד מעט לבן (או רוויון), אם הוא ניגר ממנה - מוסיפים מעט קמח.
שמים בתבנית ובוזקים מעט קוואקר. שמים במרכז התנור ואופים 50 דקות.
מניחים להצטנן, אז אפשר לטרוף עם חמאה או ריבה ביתית!
בתיאבון!
מגיש:
מקור: חוות הבישול של קטרין פולביו
שתף את המתכון
