הוראות הכנה
מרכיבים
750 גרם קמח
½1 כפיות מלח (15 גרם)
20 גרם שמרים טריים
450-500 מ"ל מים פושרים
70 מ"ל שמן זית טוב
150 גרם עגבניות מיובשות בשמן זית מסוננות וקצוצות עם צרור בזיליקום קצוץ.
אופן ההכנה
1. לערבב שמרים ומים. בקערה נפרדת לערבב קמח ומלח.
2. לצקת את המים על הקמח ולערבב חלקית, להוסיף שמן זית ולערבב היטב.
3. ללוש את הבצק על משטח מקומח קלות עד שנהיה חלק וגמיש, כ 5 דק''.
4. להוסיף את העגבניות ובזיליקום וללוש לתוך הבצק עד שנהיה הומוגני למדי. להניח בקערה משומנת למשך שעה וחצי מכוסה בניילון נצמד.
5. לחלק את הבצק ל 2 וליצור כיכרות. להניח לתפיחה בתבנית אפיה מכוסה במגבת לחה, כשעה.
6. לחמם תנור ל -230°c או יותר. (אין צורך לחרוץ את הכיכרות כיוון שהבצק רך מאוד.)
7. לאפות 30-40 דק''. לאפות עם אדים ב 10 דקות ראשונות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
