הוראות הכנה
מרכיבים
½3 כוסות קמח לבן רגיל
½1 כפיות מלח גס
¼ כוס מים פושרים (א)
2 כפיות שמרים יבשים
1 כף סוכר
2 כפות שמן זית
½ כוס מים פושרים (ב)
אפשרויות גיוון:
אפשר רק חלק מהמרכיבים:
שום טרי שלם כתוש
חצי כפית אבקת מרק עוף (אפשר גם יותר או פחות) או ממרח חרדל דיז'ון. אני שמתי בנדיבות חרדל (ולא מרק כמו שסבתא אמרה.)
קורט תבלינים לפי טעם וריח אני הוספתי קצת תערובת תבלינים איטלקית
בצל מטוגן קלות בשמן זית, קורט מלח ופלפל
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את הקמח עם המלח ויוצרים גומה.
ממיסים את השמרים בחצי כוס מים (א) ומוסיפים את הסוכר. שופכים את מי השמרים לתוך הגומה וממתינים כ-10 דקות לתסיסה, ולא נוגעים או מכסים את הנוזלים בקמח!
מוסיפים לקמח בהדרגה את שמן הזית והמים (ב) תוך כדי ערבוב בכף עד להיווצרות בצק.
מוסיפים את המרכיבים לגיוון (לא לוותר על השום!!)
לשים את הבצק על משטח מקומח במשך כ-10 דקות, עד שיהיה גמיש ופחות דביק.
מניחים את הבצק בתבנית משומנת ומקומחת באורך 25 ס"מ ומהדקים אותו כלפי התחתית. מכסים את התבנית בניילון או במגבת ומשהים כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהבצק יתפח ויעלה מעבר לדפנות התבנית.
אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200°, כ-30-40 דקות, עד שפני הלחם משחימים.
מוציאים את התבנית מהתנור, מוציאים את הכיכר מהתבנית ומצננים.
מגיש:
מקור: מתכון סבתא משופר
שתף את המתכון
