חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם שום/בצל/מה שמתחשק הכי קל בעולם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון פשוט מאוד, אפשר להחליף את השום בכל דבר. brהמתכון הוא בהתאמה אישית, אם הולכים לפי הוראות ההטפחה אי אפשר ליפול.
לחם שום/בצל/מה שמתחשק הכי קל בעולם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון פשוט מאוד, אפשר להחליף את השום בכל דבר. brהמתכון הוא בהתאמה אישית, אם הולכים לפי הוראות ההטפחה אי אפשר ליפול.
הוראות הכנה
מרכיבים
½3 כוסות קמח לבן רגיל
½1 כפיות מלח גס
¼ כוס מים פושרים (א)
2 כפיות שמרים יבשים
1 כף סוכר
2 כפות שמן זית
½ כוס מים פושרים (ב)
אפשרויות גיוון:
אפשר רק חלק מהמרכיבים:
שום טרי שלם כתוש
חצי כפית אבקת מרק עוף (אפשר גם יותר או פחות) או ממרח חרדל דיז'ון. אני שמתי בנדיבות חרדל (ולא מרק כמו שסבתא אמרה.)
קורט תבלינים לפי טעם וריח אני הוספתי קצת תערובת תבלינים איטלקית
בצל מטוגן קלות בשמן זית, קורט מלח ופלפל
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את הקמח עם המלח ויוצרים גומה.
ממיסים את השמרים בחצי כוס מים (א) ומוסיפים את הסוכר. שופכים את מי השמרים לתוך הגומה וממתינים כ-10 דקות לתסיסה, ולא נוגעים או מכסים את הנוזלים בקמח!
מוסיפים לקמח בהדרגה את שמן הזית והמים (ב) תוך כדי ערבוב בכף עד להיווצרות בצק.
מוסיפים את המרכיבים לגיוון (לא לוותר על השום!!)
לשים את הבצק על משטח מקומח במשך כ-10 דקות, עד שיהיה גמיש ופחות דביק.
מניחים את הבצק בתבנית משומנת ומקומחת באורך 25 ס"מ ומהדקים אותו כלפי התחתית. מכסים את התבנית בניילון או במגבת ומשהים כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהבצק יתפח ויעלה מעבר לדפנות התבנית.
אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200°, כ-30-40 דקות, עד שפני הלחם משחימים.
מוציאים את התבנית מהתנור, מוציאים את הכיכר מהתבנית ומצננים.
מגיש: camamber
מקור: מתכון סבתא משופר
שתף את המתכון