חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם שוקולד, צ'ילי ותפוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם שוקולד, צ'ילי ותפוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם שוקולד מריר עם 70% מוצקי קקאו (למשל ולרונה) שבור לחתיכות קטנות
50 גרם שוקולד חלב שבור לחתיכות קטנות
1 ק"ג קמח לבן ללחם (שטיבל מס' 2)
30 גרם שמרים יבשים
90 גרם סוכר
50 גרם אבקת קקאו מאיכות טובה
10 גרם פלפל צ'ילי מיובש
קליפה מגוררת מ-3 תפוזים
250 מ"ל מיץ תפוזים
50 מ"ל ליקר גרנד מרניה
300 מ"ל מים
1 כף מלח
אופן ההכנה
1. מניחים בקערה גדולה את כל החומרים היבשים חוץ מהמלח, ומערבבים היטב. מוסיפים מיץ תפוזים, ליקר ומים ומאחדים את החומרים עד לקבלת בצק רך מאוד ומעט דביק. אם צריך, מוסיפים מים.
2. מוסיפים מלח וממשיכים לעבד את הבצק, עד לקבלת בצק גמיש. יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה, מכסים במגבת מטבח לחה ומשהים כחצי שעה, עד שיכפיל את נפחו.
3. מחממים תנור ל-220 מעלות.
4. אם מכינים 4 כיכרות, מחלקים את הבצק ל-4 חלקים וצרים מהם כדורים, או שיוצרים כיכר אחת גדולה.
5. מניחים את הכדורים על תבנית אפייה משומנת מעט, מכסים במגבת לחה ומניחים להם לתפוח כחצי שעה.
6. מניחים בתחתית התנור כלי חסין חום עם קוביות קרח, כדי שייווצרו אדים בזמן האפייה.
7. מכניסים את התבנית עם הכיכרות לתנור ואופים כ-40 דקות, עד שבנקישה על תחתית הלחם נשמע קול חלול.
8. בתיאבון!!!!!!!!!!!.
מגיש: exuer1
מקור: רונן וינשטיין
שתף את המתכון