הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח שטיבל ( מס 2 ).
שקית שמרים ( או שמרים יבשים 2 כפות ).
1 אבקת אפיה.
כפית סוכר
1 כף מחוקה של מלח
31/2 כוסות מים פושרים
קצת שמן זית
ניתן להוסיף אגוזים. צנוברים . זיתים הכל לפי בחירה.
אופן ההכנה
לשים בקערה את הקמח ,שמרים , סוכר ומלח
ליצור גומה באמצע ומתחילים למזוג לאט לאט את המים עד קבלת מרכם רך ( לא לדאוג ).
ממשיכים ללוש עד שהבצק לא נדבק לדפנות .
להוסיף שמן זית .
להניח לבצק לתפוח עד הכפלת הנפח .
ליצור 2 ככרות לחם ולהניח בתבנית ליצור חריצים ולהניח לתפיחה נוספת.
להכניס לתנור בחום של יותר מ200 מעלות ל10 דקות ולאחר מכן להוריד ל200 מעלות בשלב הסופי ניתן להוריד את הלחם מהתבנית ולהניח לעוד 10 דקות ברשת .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
