חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחמניות או לחם או פיתות ללא גלוטן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחמניות או לחם או פיתות ללא גלוטן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח נטול גלוטן (להשיג בכל סופרמרקט)
4 ביצים
1 שקית שמרית (50 ג"ר)
רבע כוס שמן זית
2 כפיות מלח
כפית משפר אפיה
3 כוסות מים פושרים עד חמימים
אופן ההכנה
ללוש במקסר את כל החומרים לפי סדר הופעתם במתכון. אם ישנם גושים להגביר מהירות של המערבל עד שהעיסה חלקה לגמרי.
לשים נייר אפיה על תבנית, ליצור בידיים רטובות לחמניות, פיתות שטוחות, או להכניס לתבניות של לחם.
להתפיח במשך חצי שעה במקום חמים.
לחמם תנור ל- 170 מעלות,לשים את התבנית (בכמות הזאת צריך שתי תבניות). ברגע שמזהיב
- לאחר 15-17 דקות, - לכבות. להוציא ולהשאיר להתקרר. במקרה של כל הכמות יש להפעיל את התנור על טורבו ולאחר כ-8 דקות להפוך את התבניות = העליונה למטה והתחתונה למעלה.
לאחר שיצאו מהתנור והתקררו, לחתוך את הלחמניות או הפיתות במרכזן (לא חובה).
ניתן להקפיא . כשמוציאים מהמקפיא יש לחמם במיקרו 30 שניות, או לפרוס ולחמם בטוסטר.
מגיש:
מקור: חולי צליאק
שתף את המתכון