הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק:
½ ק"ג קמח לחם שטיבל 2
½ ק"ג קמח כפרי שטיבל 3
½ כוס אבקת חלב
2 כפות מלח
1 כף סוכר
2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים
½ כוס שמן זית
½2 2 כוסות מים
½ כוס זעתר טרי
חומרים למילוי:
50 גרם חמאה
2 בצלים פרוסים לטגן ולצנן
150 גרם גבינת "חמד" 5%
מספיקות ל24 הכלים:
2 תבניות שקעים (6 יח' בכל אחת) משומנות.
אופן ההכנה
לערבב את חומרי הבצק היבשים, להוסיף את הנוזלים וללוש היטב כ- 8-10 דקות. להניח את הבצק בקערה משומנת ולהתפיח במשך כשעה עד הכפלת הנפח.
לקרוץ מהבצק כדורים ולמלא כל כדור בבצל מטוגן וגבינה.
לסגור את כדורי הבצק ולהניח בתבניות השקעים להתפחה נוספת כ- 45 דקות.
כעבור 25 דקות אפשר לחמם את תנור האפיה ל- 200°C .
להכניס לתנור (200°C ) ולאפות 15-20 דקות
בגמר האפייה להוציא מתבניות השקעים ולצנן את הלחמניות על רשת.
מגיש:
מקור: מתכוני שטיבל
שתף את המתכון
