הוראות הכנה
מרכיבים
בצק:
4 כוסות קמח
30 גרם 'שמרית'
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
1 ביצה
5 כפות שמן זית
כוס (עד כוס וחצי) מים פושרים
מילוי:
חבילה תרד
גבינה בולגרית
1 ביצה
פלפל שחור
אופן ההכנה
שמים את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח, הביצה והשמן בקערה גדולה
מוסיפים את המים בהדרגה תוך לישה
מתפיחים
מבשלים את התרד הקצוץ יחד עם מלח ומים.
סוחטים את התרד
מוסיפים גבינה, ביצה, פלפל שחור (וטיפה מלח - אם צריך)
לוקחים כדור בצק ומרדדים אותו לעיגול (בערך 10 ס"מ קוטר)
מכניסים מילוי וסוגרים.
מניחים על תבנית אפיה עם הסגירה כלפי מטה
מורחים בביצה עם שמן ומוסיפים שומשום
אופים בחום בינוני
מגיש:
מקור: צביה טוויל
שתף את המתכון
