הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים
8 כוסות קמח לבן רגיל
1 כוס קמח מלא
1 חבילת שמרים שימרית + משפר
1כוס יוגורט
1 חלמון
3 בצלים סגולים לחתוך עיגולים דקים
1- ¼ 1 כוסות מים
¼ כוס שמן זית
20 גרם מלח (לפי טעם)
אופן ההכנה
אופן הכנה
לפרוס בצל לרצועות לטגן עם שמן זית לקרר.
ללוש את כל החומרים יחד ללא מלח את המלח להוסיף בסוף לאחר
מנוחה של הבצק כ- רבע שעה להוסיף את הבצל המקורר וללוש קלות
להכניס את הבצק אל קערה משומנת לתפיחה שעה וחצי לאחר מכן להכין
גלילים לפי יד הדמיון 100 גרם כ"א להניח למנוחה של 20 רגע עד חצי שעה
לאפות בטמפרטורה של כ- 180מעלות 15 דקות 30 בהתאם לגודל הלחמניה
אפשרות שניה.
לא להכין גלילים אלה 2 ככרות לחם גודל בינוני למרוח עם מברשת מים או קפה
שחור על הבצק . יתקבל לחם כהה במקצת עם קרום מוקשה. רצוי להתיז מים תוך כדי אפיה
את ככרות הלחם יש לאפות בחום 180 מעלות כ-45-50 דקות
מגיש:
מקור: נסיון
שתף את המתכון
