הוראות הכנה
מרכיבים
סוג מתכון: לחמניות / מלוחות
מרכיבים:
1 כוס קמח
50 גרם חמאה מומסת
100 גרם יוגורט כבשים
60 גרם גבינה לבנה
40 גרם פטה מגורדת
50 גרם קשקבל מגורד
¼ צרור עירית קצוצה
1 ענף טימין ללא גבעול קצוץ
1-2 עלי בזיליקום קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 ביצה למריחה
סלט חסה
1 חסה ערבית
1 חסה אדומה מסולסלת
1 עולש
1 צרור רוקט
רוטב ויניגרט
50 מ''ל חומץ בן יין אדום
50 מ''ל חומץ בין יין לבן
1 כפית חומץ בלסמי
1 כפית חרדל
30 גרם שום כתוש
מלח
פלפל שחור
200 מ''ל שמן תירס
100 מ''ל שמן זית
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-160°c.
הכנת הלחמניות:
מערבבים את הקמח, המלח, הפלפל, הפטה, הקשקבל, היוגורט, החמאה, העירית, הטימין והבזיליקום עד לקבלת מעין בצק. יוצרים כדורים קטנים של 50 גרם. מניחים בתבנית אפייה, מברישים את הלחמניות בביצה, אופים בתנור (160°c) במשך 20-30 דקות.
הכנת רוטב הויניגרט:
מערבבים היטב (אפשר בבלנדר או במיקסר) שום, חרדל, חומץ בן יין אדום, חומץ בן יין לבן וחומץ בלסמי. מוסיפים בזילוף איטי שמן זית ומערבבים.
מסדרים יפה כמה סוגי חסה: ערבית, אדומה, רוקט ועולש ומזליפים מעל את הרוטב ויניגרט. מסדרים מעל הסלט את הלחמניות ומגישים
מגיש:
מקור: אינטרנט-צחי בוקששטר
שתף את המתכון
