חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחמניות הונגריות - קירטשקולאצ'
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סוג של לחמניה הונגרית - נמכרת בירידים ובשווקים, נאכלת בדרך כלל ליד קפה brבאופן בו מפרקים ממנה חלק אחר חלק מהגליל שמרכיב אותה (סוג של פולחן אכילה) br brצריך חרוט (אפשר עם אגרטל חרוט) להכנתה - שיאפשר את קיום האכילה בצורה המיוחדת
לחמניות הונגריות - קירטשקולאצ'
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סוג של לחמניה הונגרית - נמכרת בירידים ובשווקים, נאכלת בדרך כלל ליד קפה brבאופן בו מפרקים ממנה חלק אחר חלק מהגליל שמרכיב אותה (סוג של פולחן אכילה) br brצריך חרוט (אפשר עם אגרטל חרוט) להכנתה - שיאפשר את קיום האכילה בצורה המיוחדת
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ק"ג קמח רגיל
150 גרם חמאה
50 גרם שמרים
1/2 ליטר חלב (יומסו בו השמרים)
6 חלמונים
קמצוץ מלח
לציפוי
חלבון ביצה או חמאה
אבקת סוכר
שקדם גרוסים
אופן ההכנה
לשים היטב את חומרי הבצק, מחלקים למספר מנות - כמספר הלחמניות הרצוי , ומניחים
לתפיחה (עד שהבצק מכלים את ניפחו -)
יוצרים גליל מכל חלק/מנה של הבצק
מורחים היטב את החרוט בחמאה ומפפים עליו את הגליל
שולפים את החרוט מהלחמניה שנוצרה ומניחים אתה בתבנית אפייה, חוזרים על הפעולה
לגבי כל יתר החלקים /המנות שהוכנו
חשוב!!!!!!!!!!!! בזמן הורדת הבצק מהחרוט - לא ללחוץ כדי להימנע מהידבקות הדפנות של
הגליל - בכך לאפשר ההפרדה של כל עיגול לאחר האפייה - לצורך הפירוק באכילה
כשהלחמנייה בתבנית - למרוח אותה בחלבון, או בחמאה, לבזוק עליה אבקת סוכר ושקדים
גרוסים , ולאפות ב- 180 מעלות
מגיש: שרון שני
מקור: גיורא
שתף את המתכון