הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ק"ג קמח רגיל
150 גרם חמאה
50 גרם שמרים
1/2 ליטר חלב (יומסו בו השמרים)
6 חלמונים
קמצוץ מלח
לציפוי
חלבון ביצה או חמאה
אבקת סוכר
שקדם גרוסים
אופן ההכנה
לשים היטב את חומרי הבצק, מחלקים למספר מנות - כמספר הלחמניות הרצוי , ומניחים
לתפיחה (עד שהבצק מכלים את ניפחו -)
יוצרים גליל מכל חלק/מנה של הבצק
מורחים היטב את החרוט בחמאה ומפפים עליו את הגליל
שולפים את החרוט מהלחמניה שנוצרה ומניחים אתה בתבנית אפייה, חוזרים על הפעולה
לגבי כל יתר החלקים /המנות שהוכנו
חשוב!!!!!!!!!!!! בזמן הורדת הבצק מהחרוט - לא ללחוץ כדי להימנע מהידבקות הדפנות של
הגליל - בכך לאפשר ההפרדה של כל עיגול לאחר האפייה - לצורך הפירוק באכילה
כשהלחמנייה בתבנית - למרוח אותה בחלבון, או בחמאה, לבזוק עליה אבקת סוכר ושקדים
גרוסים , ולאפות ב- 180 מעלות
מגיש:
מקור: גיורא
שתף את המתכון
