חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחמניות זיתים וגבינת פרומעז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחמניות נהדרות לאירוח שאפשר להכין אותן מבעוד מועד ולהקפיא
לחמניות זיתים וגבינת פרומעז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחמניות נהדרות לאירוח שאפשר להכין אותן מבעוד מועד ולהקפיא
הוראות הכנה
מרכיבים
½4 כוסות קמח לבן
25 גרם שמרים טריים
½2 כוסות מים
¼ כוס שמן זית
1 גליל גבינת פרומעז
½1 כוסות זיתים שחורים מגולענים וקצוצים (עדיפות לזיתים יבשים)
6 כפות זעתר או אורגנו טרי קצוץ
½1 כפיות מלח
50 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
בקערת המערבל שמים את הקמח, שמרים, המים ושמן הזית, ולשים כ-5 דקות.
מוסיפים את הגבינה, הזיתים והזעתר/אורגנו וממשיכים ללוש כ-2-3 דקות נוספות.
מוסיפים את המלח. אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף עוד קצת קמח.
מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.
יוצרים נקניק ארוך ומחלקים ל-20 חתיכות שוות.
יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית.
ממיסים את החמאה במיקרוגל ומברישים את הלחמניות.
מפזרים מעט קמח לבן מעל, ואפשר לחרוץ חריצים בעזרת סכין.
מתפיחים כ-30-45 דקות נוספות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות) כ-25 דקות.
רק לא לאפות יותר מדי...
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש: kalla
מקור: ארז קומורובסקי
שתף את המתכון