הוראות הכנה
מרכיבים
½4 כוסות קמח לבן
25 גרם שמרים טריים
½2 כוסות מים
¼ כוס שמן זית
1 גליל גבינת פרומעז
½1 כוסות זיתים שחורים מגולענים וקצוצים (עדיפות לזיתים יבשים)
6 כפות זעתר או אורגנו טרי קצוץ
½1 כפיות מלח
50 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
בקערת המערבל שמים את הקמח, שמרים, המים ושמן הזית, ולשים כ-5 דקות.
מוסיפים את הגבינה, הזיתים והזעתר/אורגנו וממשיכים ללוש כ-2-3 דקות נוספות.
מוסיפים את המלח. אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף עוד קצת קמח.
מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.
יוצרים נקניק ארוך ומחלקים ל-20 חתיכות שוות.
יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית.
ממיסים את החמאה במיקרוגל ומברישים את הלחמניות.
מפזרים מעט קמח לבן מעל, ואפשר לחרוץ חריצים בעזרת סכין.
מתפיחים כ-30-45 דקות נוספות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות) כ-25 דקות.
רק לא לאפות יותר מדי...
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש:
מקור: ארז קומורובסקי
שתף את המתכון
