הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
1/4 כוס שמן
50 גר' שמרים
קורט מלח
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
מים פושרים לפי הצורך
5 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס צימוקים (אין חובה)
אופן ההכנה
לשים את החומרים עד לקבלת בצק, נותנים לבצק לתפוח, מחלקים אותו ל- 35 עיגולים,
מגלגלים בצורת גליל ברוחב של 2 ס"מ ובאורך של כ- 15 ס"מ, יוצרים קשר ומניחים
במגש במרווחים גדולים, מורחים בחלמון ביצה ומפזרים שומשום, נותנים לבצק לתפוח
שוב כ- 30 דקות. אופים בחום בינוני עד להשחמת הלחמניות. בינתיים מכינים סירופ
מ- 5 שקיות סוכר וניל ו- 1/4 כוס מים, ממיסים את החומרים במיקרוגל, מורחים על
הלחמניות ואופים כ- 5 דקות.
עצה: להניח את הלחמניות על נייר פרגמנט לפני האפיה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
