הוראות הכנה
מרכיבים
20 גר' שמרים טריים/שמרית (אני משתמשת בשמרית וחוסכת את הצורך בהמסה)
1/2 כוס מים חמימים
2 כפות דבש
50 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות
3/4 1 כוסות חלב
6 כוסות קמח (קמח לבן נותן בצק רך יותר, קמח שטיבל2 נותן בצק חזק יותר)
2 כפיות מלח
1/2 כוס צימוקים
חמאה מומסת למריחה על הלחמניות.
אופן ההכנה
מחממים חלב וחמאה עד סף רתיחה, מצננים קצת מוסיפים דבש וממיסים. מוסיפים את המלח וממיסים. מניחים להצטנן לחום החדר.
מערבבים את הקמח השמרים והצימוקים, עושים גומה ומוסיפים את תערובת החלב.
לשים עד בצק חלק וגמיש. אם הבצק דביק מוסיפים עוד קצת קמח בזמן הלישה.
מניחים לתפוח עד הכפלת הנפח. חובטים בו ומניחים אותו לתפיחה נוספת, לא ארוכה כמו הראשונה.
לשים עוד קצת, יוצרים "נקניקים" של בצק מהם קורצים לחמניות בגודל הרצוי.
מניחים ללחמניות לתפוח שוב ומורחים אותן בחמאה המומסת.
מחממים תנור ל-190-200 מעלות (תלוי בתנור), אופים כחצי שעה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
