חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחמניות מתקתקות עם אגוזים/צימוקים/שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחמניות רכות, אהובות במיוחד על ילדים (וגם על הגדולים). brמהכמות הנוכחית אפשר להכין גם שני לחמים ולפרוס פרוסות.
לחמניות מתקתקות עם אגוזים/צימוקים/שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחמניות רכות, אהובות במיוחד על ילדים (וגם על הגדולים). brמהכמות הנוכחית אפשר להכין גם שני לחמים ולפרוס פרוסות.
הוראות הכנה
מרכיבים
20 גר' שמרים טריים/שמרית (אני משתמשת בשמרית וחוסכת את הצורך בהמסה)
1/2 כוס מים חמימים
2 כפות דבש
50 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות
3/4 1 כוסות חלב
6 כוסות קמח (קמח לבן נותן בצק רך יותר, קמח שטיבל2 נותן בצק חזק יותר)
2 כפיות מלח
1/2 כוס צימוקים
חמאה מומסת למריחה על הלחמניות.
אופן ההכנה
מחממים חלב וחמאה עד סף רתיחה, מצננים קצת מוסיפים דבש וממיסים. מוסיפים את המלח וממיסים. מניחים להצטנן לחום החדר.
מערבבים את הקמח השמרים והצימוקים, עושים גומה ומוסיפים את תערובת החלב.
לשים עד בצק חלק וגמיש. אם הבצק דביק מוסיפים עוד קצת קמח בזמן הלישה.
מניחים לתפוח עד הכפלת הנפח. חובטים בו ומניחים אותו לתפיחה נוספת, לא ארוכה כמו הראשונה.
לשים עוד קצת, יוצרים "נקניקים" של בצק מהם קורצים לחמניות בגודל הרצוי.
מניחים ללחמניות לתפוח שוב ומורחים אותן בחמאה המומסת.
מחממים תנור ל-190-200 מעלות (תלוי בתנור), אופים כחצי שעה.
מגיש: יעל_מאפים
מקור:
שתף את המתכון