הוראות הכנה
מרכיבים
600 גרם קמח לבן
½1 כפות שמרים יבשים
½1 2 כוסות מים
¼ כפית מלח
1 כף סוכר
¼ כוס שמן סלק
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
מעט מלח גס טחון
מעט אורגנו טחון
לרוטב: ½ בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
1 קופסא עגבניות מרוסקות עם בזיליקום
מלח ופלפל
מעט מים
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים את שמן הסלק, המים (בהתחלה כוס וחצי ואם יש צורך אז מוסיפים עוד) והמלח. לשים לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים במגבת ומניחים במקום חמים לשעתיים התפחה.
להכנת הרוטב מחממים שמן זית במחבת. מטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים שוב. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומעט מים ומערבבים היטב. מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
יוצרים מהבצק התפוח 12 כדורים. משטחים כל כדור. מניחים 6 כדורים משוטחים על תבנית אפיה מכוסה בנייר אפייה. מניחים כף עד כף וחצי מהרוטב במרכז כל כדור משוטח. מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת ומכסים כל כדור משוטח בעוד כדור משוטח ומהדקים היטב את הקצוות. מלטפים כל לחמנייה בעזרת ידיים רטובות על מנת להרטיב במעט את חלקה העליון. מפזרים מעל מעט מלח גס גרוס ומעט אורנו טחון. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
