חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"לחמציות" לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פסח קרב ובא וזו השעה להוציא מהמגירה מתכונים לחג.
"לחמציות" לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פסח קרב ובא וזו השעה להוציא מהמגירה מתכונים לחג.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות קמח מצה
2 כוסות מים
4 ביצים
1/2 חבילה מרגרינה(או מחמאה או חמאה בהתאם לסוג האוכל)
1/2 שקית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
מרתיחים את המים עם המרגרינה והמלח
מערבבים את הקמח עם אבקת אפיה.
מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הקמח עם אבקת האפיה בהדרגה תוך כדי בחישה(כף עץ) עד קבלת עיסה סמיכה, מכבים את האש. ממתינים שהעיסה תתקרר מעט.מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך עירבוב (פעולה מאומצת, ניתן במערבל)עד קבלת עיסה אחידה. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.יוצרים בידיים רטובות כדורים בגודל 5 ס"מ ומניחים על תבנית אפיה משומנת ומשטחים מעט עם היד.יש להשאיר מרווח מכוון שהלחמניות מתרחבות.אופים עד קבלת גוון חום כ- 30 דקות. דוקרים לתוך הלחמניה עם קיסם מעץ . הלחמניה מוכנה כאשר הקיסם יוצא ללא פירורים.
בתיאבון
מגיש: קיבי
מקור: אסא ישעיהו
שתף את המתכון