הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות קמח מצה
2 כוסות מים
4 ביצים
1/2 חבילה מרגרינה(או מחמאה או חמאה בהתאם לסוג האוכל)
1/2 שקית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
מרתיחים את המים עם המרגרינה והמלח
מערבבים את הקמח עם אבקת אפיה.
מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הקמח עם אבקת האפיה בהדרגה תוך כדי בחישה(כף עץ) עד קבלת עיסה סמיכה, מכבים את האש. ממתינים שהעיסה תתקרר מעט.מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך עירבוב (פעולה מאומצת, ניתן במערבל)עד קבלת עיסה אחידה. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.יוצרים בידיים רטובות כדורים בגודל 5 ס"מ ומניחים על תבנית אפיה משומנת ומשטחים מעט עם היד.יש להשאיר מרווח מכוון שהלחמניות מתרחבות.אופים עד קבלת גוון חום כ- 30 דקות. דוקרים לתוך הלחמניה עם קיסם מעץ . הלחמניה מוכנה כאשר הקיסם יוצא ללא פירורים.
בתיאבון
מגיש:
מקור: אסא ישעיהו
שתף את המתכון
