הוראות הכנה
מרכיבים
ליבות ארטישוק (אמא שלי היתה מקלפת מארטישוקים חיים, אני לעתים קונה שתי שקיות קפואות)
בשר טחון (או טחון מן הצומח)
פטרוזיליה קצוצה
שום כתוש
מלח
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
ביצה
סודה לשתיה
מעט קמח
4 לימונים
אופן ההכנה
אם טרחתם לקלף ארטישוקים חיים - כל הכבוד! השרו אותם בקערה עם מים, לימון ומלח.
לערבב את הבשר הטחון, הפטרוזיליה, שום, תבלינים, ביצה וסודה לשתיה יחדיו לעיסה אחידה.
למלא את ליבות הארטישוק בתערובת הבשר (או הטחון מן הצומח), לטבול בקמח משני הצדדים ולטגן מעט בשמן.
להוציא ולהניח בצלחת.
בסיר רחב - לטגן מעט שום, ולהוסיף את ליבות הארטישוק המטוגנות לסיר.
לסחוט מיץ מארבע הלימונים, לתבל במלח ובפלפל, למלא מים עד גובה הליבות.
לבשל בין 30 דקות לשעה.
מגיש:
מקור: אמא
שתף את המתכון
