חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ליבות ארטישוק עם בשר טחון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מניחוח המטבח של אמא. brזהו המקרה שבו אפשר לומר גם שלימון מוסיף המון! brבתיאבון
ליבות ארטישוק עם בשר טחון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מניחוח המטבח של אמא. brזהו המקרה שבו אפשר לומר גם שלימון מוסיף המון! brבתיאבון
הוראות הכנה
מרכיבים
ליבות ארטישוק (אמא שלי היתה מקלפת מארטישוקים חיים, אני לעתים קונה שתי שקיות קפואות)
בשר טחון (או טחון מן הצומח)
פטרוזיליה קצוצה
שום כתוש
מלח
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
ביצה
סודה לשתיה
מעט קמח
4 לימונים
אופן ההכנה
אם טרחתם לקלף ארטישוקים חיים - כל הכבוד! השרו אותם בקערה עם מים, לימון ומלח.
לערבב את הבשר הטחון, הפטרוזיליה, שום, תבלינים, ביצה וסודה לשתיה יחדיו לעיסה אחידה.
למלא את ליבות הארטישוק בתערובת הבשר (או הטחון מן הצומח), לטבול בקמח משני הצדדים ולטגן מעט בשמן.
להוציא ולהניח בצלחת.
בסיר רחב - לטגן מעט שום, ולהוסיף את ליבות הארטישוק המטוגנות לסיר.
לסחוט מיץ מארבע הלימונים, לתבל במלח ובפלפל, למלא מים עד גובה הליבות.
לבשל בין 30 דקות לשעה.
מגיש: kalla
מקור: אמא
שתף את המתכון