הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג סוכר
1 ק"ג דובדבנים (לא חובה לגלען)
1 בקבוק אלכוהול 95% (בבית מרקחת או בסופרמרקט)
אופן ההכנה
(לשים לב היטב ולעקוב אחרי ההוראות:)
שמים בצנצנת מעוקרת את הסוכר והדובדבנים ומערבבים קלות. סוגרים, בעזרת בד גזה המוצמד לפתח בגומייה (אסור לאטום לחלוטין עם המכסה, כדי לאפשר תסיסה. הצנצנת עלולה להתפוצץ אם תאטמו אותה!) מנערים קלות ומניחים לשבועיים עד שהסוכר נמס ומתחילה תסיסה.
מוסיפים את האלכוהול ואוטמים במכסה.
לאחר שבועיים נוספים הליקר מוכן.
אם רמת האלכוהול גבוהה מדי לטעמכם, מכינים סירופ סוכר מכמויות שוות של סוכר ומים, מצננים מעט ומדללים בעזרת הסירופ את הליקר המוכן.
מגיש:
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
