הוראות הכנה
מרכיבים
פירות של שיזף (2-3 כוסות )
1-2 כוסות סוכר(כמות שתכסה את הפירות בנדיבות)
כוהל נקי (שרף 95%)
אופן ההכנה
שוטפים ומנקים את פירות השיזף. שמים את הפירות בבקבוק ומכסים אותם בסוכר. מעמידים את הפירות לתסוס במשך שלושה ימים עד שבוע (תלוי בטמפרטורה ובמצב הפירות).
במהלך הימים האלה, רואים איך הנוזלים יוצאים מן הפירות ומתרכזים בתחתית הכלי ואיך שהם מתחילים לתסוס. בזמן ההתססה, כדאי לכסות את הבקבוק בגזה או ברשת, כדי שלא יבואו נמלים או זבובים (אבל לא בפקק אטום).
בסוף תהליך ההתססה , מוסיפים כוס כוהל נקי לשתיה (שרף 95%).
סוגרים במכסה ומכניסים למקרר, ממתינים לפחות חודש ימים עד שטועמים (סבלנות - זה החלק הקשה).
אם הליקר חריף מדי לטעמכם - מוסיפים סירופ של מים וסוכר מומס.
אם הליקר איננו חריף מדי לטעמכם - להוסיף עוד כוהל לשתיה כנ"ל.
מגיש:
מקור: טבע הדברים
שתף את המתכון
