חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ליקר משיזפים ("דומים")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פירות השיזף (או בפי העם "דומים") ניתן להתסיס וליצור מהם ליקר מיוחד. br התהליך דורש סבלנות והמתנה ארוכה- לבסוף התוצאה - היא הפיצוי!
ליקר משיזפים ("דומים")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פירות השיזף (או בפי העם "דומים") ניתן להתסיס וליצור מהם ליקר מיוחד. br התהליך דורש סבלנות והמתנה ארוכה- לבסוף התוצאה - היא הפיצוי!
הוראות הכנה
מרכיבים
פירות של שיזף (2-3 כוסות )
1-2 כוסות סוכר(כמות שתכסה את הפירות בנדיבות)
כוהל נקי (שרף 95%)
אופן ההכנה
שוטפים ומנקים את פירות השיזף. שמים את הפירות בבקבוק ומכסים אותם בסוכר. מעמידים את הפירות לתסוס במשך שלושה ימים עד שבוע (תלוי בטמפרטורה ובמצב הפירות).
במהלך הימים האלה, רואים איך הנוזלים יוצאים מן הפירות ומתרכזים בתחתית הכלי ואיך שהם מתחילים לתסוס. בזמן ההתססה, כדאי לכסות את הבקבוק בגזה או ברשת, כדי שלא יבואו נמלים או זבובים (אבל לא בפקק אטום).
בסוף תהליך ההתססה , מוסיפים כוס כוהל נקי לשתיה (שרף 95%).
סוגרים במכסה ומכניסים למקרר, ממתינים לפחות חודש ימים עד שטועמים (סבלנות - זה החלק הקשה).
אם הליקר חריף מדי לטעמכם - מוסיפים סירופ של מים וסוכר מומס.
אם הליקר איננו חריף מדי לטעמכם - להוסיף עוד כוהל לשתיה כנ"ל.
מגיש: amitsur
מקור: טבע הדברים
שתף את המתכון