הוראות הכנה
מרכיבים
לשון בקר במשקל 1-1.5 ק"ג
לתחמיץ:
מים לכיסוי הלשון
1-2 כפיות מלח
½ כוס חומץ טבעי 5%
1 כפית גרגרי פלפל אנגלי
קורט פלפל שחור גרוס
1 כפית חרדל
3-4 שיני שום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית סוכר
3 עלי דפנה
להוסיף בזמן הבישול:
2 גזרים
1 בצל
1 כרשה
1 שורש סלר עם עלים
1 שורש פטרוזיליה עם עלים
רוטב שום:
½ ראש שום קלוף וכתוש דק
½ כוס חומץ
1/3 כוס מים
כפית שטוחה מלח
פטרוזיליה ושמיר קצוצים(בערך חצי חבילה מכל אחד)
½ כוס שמן זית
אופן ההכנה
ראשית אקדים ואומר כי ניתן לקנות היום במרכולים לשון כבושה, ואז נחסכת רוב העבודה.
אם קניתם לשון כזו, יש להרתיח במים פעם אחת ולשפוך את המים. למלא את הסיר במים חדשים להוסיף את הירקות לבישול להביא שוב לרתיחה ואחר כך לכסות חלקי ולהמשיך לבשל על אש בינונית כ-3 שעות או עד שהלשון רכה. אם משתמשים בסיר לחץ הבישול מתקצר לחצי.
אפשרות נוספת - להשרות את הלשון (שאינה כבושה!) בתחמיץ ולשמור אותה במקרר מכוסה בצלחת כבדה למשך עד 3 ימים, כאשר כל יום הופכים אותה מצד לצד לפחות פעם אחת. לאחר 3ימים שמים אותה בסיר עם הירקות לבישול ומבשלים כמו הלשון הכבושה.
מוציאים את הלשון מהסיר ומקלפים ממנה את העור. נותנים לה להתקרר ורק אז פורסים לפרוסות דקות.
הגשה : אפשר להגיש כמנה ראשונה קרה יחד עם סלטים שונים
או לבשל אותה ברוטב עגבניות או רוטב צלי או כל רוטב שאוהבים ולהגיש כמנה עיקרית.
רוטב שום:
לערבב כל חומרי הרוטב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
