חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לשון ברוטב חמוץ מתוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

התבשיל בטעם מזרחי אפוי ברוטב פיקנטי עשיר. אם משתמשים בלשון לא מעושנת, אין צורך להשרותה למשך הלילה, אך משך הבישול מתארך.
לשון ברוטב חמוץ מתוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

התבשיל בטעם מזרחי אפוי ברוטב פיקנטי עשיר. אם משתמשים בלשון לא מעושנת, אין צורך להשרותה למשך הלילה, אך משך הבישול מתארך.
הוראות הכנה
מרכיבים
700 גרם לשון עגל מעושנת
25 גרם מרגרינה
3 כפות סוכר חום
1/2 1 כוסות מיץתפוזים
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ
1/3 כוס צימוקים
מלח, פלפל שחור
2 כפות שמן
אופן ההכנה
מנקים ושוטפים את הלשון, שמים בקערה בהרבה מים קרים ומניחים להשריה למשך הלילה.
למחרת, מסננים את הלשון ושוטפים במים קרים ומביאים לידי רתיחה.
מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-20 דקות.
מסננים את הלשון וטובלים אותה במים קרים, מסירים את העור ומוציאים את העצמות משורש הלשון.
פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
מחממים את השמן ואת המרגרינה במחבת ומטגנים את פרוסות הלשון מבשל 2 דקות כל צד.
מסדרים את פרוסות הלשון המטוגנות בקדירה חסינת אש.
מוסיפים למחבת סוכר , מיץ תפוזים ורוטב סויה ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס.
מסירים מהאש ומסויפים חומץ, צימוקים ותבלינים.
יוצקים את הרוטב על פרוסות הלשון ומקפידים שהלשון תהיה מצופה היטב ברוטב.
מכסים היטב את הקדירה ואופים במרכז התנור במשך כשעה, עד שפרוסות הלשון מתרככות.
נהדר להגיש עם אורז מבושל חם.
מגיש: ליאת
מקור:
שתף את המתכון