הוראות הכנה
מרכיבים
700 גרם לשון עגל מעושנת
25 גרם מרגרינה
3 כפות סוכר חום
1/2 1 כוסות מיץתפוזים
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ
1/3 כוס צימוקים
מלח, פלפל שחור
2 כפות שמן
אופן ההכנה
מנקים ושוטפים את הלשון, שמים בקערה בהרבה מים קרים ומניחים להשריה למשך הלילה.
למחרת, מסננים את הלשון ושוטפים במים קרים ומביאים לידי רתיחה.
מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-20 דקות.
מסננים את הלשון וטובלים אותה במים קרים, מסירים את העור ומוציאים את העצמות משורש הלשון.
פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
מחממים את השמן ואת המרגרינה במחבת ומטגנים את פרוסות הלשון מבשל 2 דקות כל צד.
מסדרים את פרוסות הלשון המטוגנות בקדירה חסינת אש.
מוסיפים למחבת סוכר , מיץ תפוזים ורוטב סויה ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס.
מסירים מהאש ומסויפים חומץ, צימוקים ותבלינים.
יוצקים את הרוטב על פרוסות הלשון ומקפידים שהלשון תהיה מצופה היטב ברוטב.
מכסים היטב את הקדירה ואופים במרכז התנור במשך כשעה, עד שפרוסות הלשון מתרככות.
נהדר להגיש עם אורז מבושל חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
