הוראות הכנה
מרכיבים
1 לשון עגל במשקל 1 ק"ג
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
חצי כוס גרגרי אפונת גינה
250 גרם פטריות טריות פרוסות
1 בצל פרוס
1 בצל חצוי
3 שיני שום קצוצות
3 שיני שום חצויות
1 פלפל צ'ילי חצוי לאורך
4-5 גרגרי הל שבורים
1 כוכב אניס
2 עלי דפנה
1 כפית אבקת מרק בקר
מלח ופלפל
שמן
אופן ההכנה
מבשלים את הלשון כשעתיים בסיר עם מים, הל, אניס, בצל חצוי, שום חצוי, פלפל צ'ילי חצוי. דואגים להפוך אחת לחצי שעה. מוציאים ומקלפים. פורסים את הלשון לפרוסות. מניחים בתבנית אפיה.
במחבת מחממים מעט שמן. מטגנים את הבצל הפרוס עד שמזהיב. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים. מוסיפים את הגזר האפונה והפטריות ומבשלים ביחד כשלוש דקות. מוסיפים מים כדי כיסוי ואת אבקת המרק ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
יוצקים את הרוטב על הלשון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך כ-30 דקות (יש לוודא כי הלשון מכוסה כולה בנוזלים.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
