חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לשון עגל בירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לשון עגל בירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 לשון עגל במשקל 1 ק"ג
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
חצי כוס גרגרי אפונת גינה
250 גרם פטריות טריות פרוסות
1 בצל פרוס
1 בצל חצוי
3 שיני שום קצוצות
3 שיני שום חצויות
1 פלפל צ'ילי חצוי לאורך
4-5 גרגרי הל שבורים
1 כוכב אניס
2 עלי דפנה
1 כפית אבקת מרק בקר
מלח ופלפל
שמן
אופן ההכנה
מבשלים את הלשון כשעתיים בסיר עם מים, הל, אניס, בצל חצוי, שום חצוי, פלפל צ'ילי חצוי. דואגים להפוך אחת לחצי שעה. מוציאים ומקלפים. פורסים את הלשון לפרוסות. מניחים בתבנית אפיה.
במחבת מחממים מעט שמן. מטגנים את הבצל הפרוס עד שמזהיב. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים. מוסיפים את הגזר האפונה והפטריות ומבשלים ביחד כשלוש דקות. מוסיפים מים כדי כיסוי ואת אבקת המרק ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
יוצקים את הרוטב על הלשון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך כ-30 דקות (יש לוודא כי הלשון מכוסה כולה בנוזלים.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון