הוראות הכנה
מרכיבים
1 גליל בצק עלים
ביצה להדבקה
קצח
שומשום
200 גרם גבינת קשקבל
200 גרם גבינת פטה
100 גרם גבינת רוקפור
200 גרם אגוזי מלך
חומרים לרוטב:
6 עגבניות תמר
½ כוס יוגורט
1 גבעול בצל ירוק
½ פלפל צ'ילי קטן
שמן זית
מלח
פלפל שחור
קורט סוכר
חומרים לממרח פסטו עשבים:
1 צרור בזיליקום
1 צרור פטרוזיליה
½ צרור כוסברה
3 חבילות עירית
½ כוס שמן זית
½ כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
1 כוס צנוברים
1 מיץ לימון
חומרים לשמן בזיליקום:
1 צרור עלי בזיליקום (רק העלים)
1 כוס שמן זית ושמן סויה
שמן בזיליקום:
חולטים את עלי הבזיליקום במים רותחים ומעברים מיד למים עם קרח. טוחנים בבלנדר את עלי בזיליקום והשמן לתערובת אחידה ומסננים.
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הגבינות לתערובת אחידה.
2. מרסקים את כל החומרים של הפסטו לתערובת אחידה.
3. מרסקים את העגבניות, בצל ירוק ,פלפל והתבלינים במיקסר. מסננים את התערובת.
4. מוספים את היוגורט ומערבבים לתערובת אחידה
לסיום:
1. פותחים את הבצק, מניחים מיקס גבינות על חצי מהבצק
2. מניחים מעל תערובת פסטו
3. מברישים בביצה בקצוות
4. מקפלים את חצי הבצק השני וסוגרים
5. מברישים מעל בביצה ומפזרים קצח ושומשום
6. אופים בתנור בטמפרטורה 180°c למשך 25 דקות
7. בתיאבון
מגיש:
מקור: קולין גילון
שתף את המתכון
