הוראות הכנה
מרכיבים
בצק פריך מלוח (מבוסס על כ 300 גר' קמח) עדיף על בסיס חמאה
500 גר' בשר בקר טחון
3 בצלים קצוצים דק
50 גר' חמאה לטיגון
1/2 כוס ציר בקר
טימין
פטרוזילייה קצוצה
מעט קמח
ביצה למריחה על הבצק
ביצה למילויי
אופן ההכנה
מרדדים 3/4 מהבצק על תבנית 26" ואופים כ 10 דקות בתנור חם,מניחים את בצק בצד להתקרר.
ממיסים חמאה ומטגנים בצל עד שיזהיב ,מוסיפים את הבשר ומטגנים עד לסגירה מוחלטת ומפרקים בכף את הגושים, מפזרים מעט קמח (בערך כף). מוסיפים 1/2 כוס ציר בקר ,פלפל שחור גרוס וטימין ומבשלים על אש נמוכה כ 25 דקות.
מורידים מהאש משלימים טעם ונותנים לבשר להתקרר כ 30 דקות.
מוסיפים פטרוזילייה קצוצה וביצה טרופה ,מרבבים היטב.
ממלאים את קלתית הבצק ומכסים בשארית הבצק, מרודד לגודל התבנית.
חותכים חור קטן במרכז מכסה הצק מורחים בחלמון ואופים 40 דקות בתנור מחומם ל 180 מעלות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
