הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם גבינה לבנה 5% תוצרת טרה - זו העטופה בצלופן
1 גביע גבינת "נאפוליון" טבעית
200 גרם גבינה בולגרית 5% - זו המתפוררת
½ כוס גבינת "צ'דר", מגורדת
4 ביצים מופרדות
4 כפות קמח
מלח
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
שמן זית לטיגון הבצל
½ כוס שמיר קצוץ
50 גרם סלמון מעושן קצוץ דק
עלי פילו
שמן זית למריחת עלי הפילו
1/3 כוס גבינת פרמזן
אופן ההכנה
1. לטגן את הבצל.
2. לערבב כל הגבינות למעט הפרמזן. להוסיף את הבצל, השמיר והסלמון.
3. להקציף בנפרד את החלבנים והחלמונים עם מעט מלח ולהוסיף לגבינות. לערבב הכל למרקם
אחיד. להוסיף בהדרגה את הקמח (רצוי לנפות את הקמח ) תוך כדי ערבוב .
4. לחמם את התנור לחום של 250°c .
5. לשמן תבנית ולרפד אותה בעלי פילו. לשמן את העלים באמצעות מברשת. לצקת על עלי הפילו
את תערובת הגבינות ולכסות בעלי פילו. לשמן אל העלים מלמעלה ולפזר את הפרמזן על העלים.
6. להכניס לתנור ולאפות 10 דקות. להוריד את החום ל-150°c ולאפות ½ שעה נוספת.
לכבות את התנור ולהשאיר עוד 10 דקות בתנור עד להוצאה.
7. להגיש חם.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
