הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לבצק:
5 כוסות קמח 700 גרם)
¾ שקית "שמרית" (או ¾ קובייה מפוררת)
1 כף גדושה דבש
¾1 כוסות מים פושרים (420 מ"ל)
1/3 כוס שמן זית
1 כף שטוחה מלח
החמרים לציפוי:
שמן זית
מלח גס
רוזמרין
אופן ההכנה
מעבדים את כל חמרי הבצק במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית במשך 10 דקות.
מכסים את הבצק בניילון נצמד או מגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד שיכפיל את נפחו.
מרפדים תבנית תנור בניר אפיה ומשמנים את הניר בנדיבות בשמן זית .מעבירים בזהירות את הבצק לתבנית (לא מוציאים ממנו את האויר).
משטחים בידים משומנות את הבצק בתבנית כך שיכסה את כולה.יוצרים בבצק גומות בעזרת האצבעות , מזלפים מעט שמן זית , מפזרים מלח גס ורוזמרין. מניחים 20 דקות לתפיחה (לא יכפיל את נפחו -זה בסדר) ובינתיים מחממים את תנור האפיה ל 180°C. כעבור 20 הדקות , מכניסים לאפיה למשך 25 דקות עד שה"פוקאצ'יה " ריחנית וזהובה גם מלמטה.
מוציאים מן התנור , חותכים לרבועים ומגישים חם!
מגיש:
מקור: קארין גורן ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
