חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה טוסקני ("סקצ'יאטה")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

איטלקיה שמנמנה, יפהפיה ועסיסית, ושמה "סקאצ'יאטה". br"פוקאצ'ה " טוסקנית שאפשר לטעום בצימר חד- נס.
מאפה טוסקני ("סקצ'יאטה")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

איטלקיה שמנמנה, יפהפיה ועסיסית, ושמה "סקאצ'יאטה". br"פוקאצ'ה " טוסקנית שאפשר לטעום בצימר חד- נס.
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לבצק:
5 כוסות קמח 700 גרם)
¾ שקית "שמרית" (או ¾ קובייה מפוררת)
1 כף גדושה דבש
¾1 כוסות מים פושרים (420 מ"ל)
1/3 כוס שמן זית
1 כף שטוחה מלח
החמרים לציפוי:
שמן זית
מלח גס
רוזמרין
אופן ההכנה
מעבדים את כל חמרי הבצק במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית במשך 10 דקות.
מכסים את הבצק בניילון נצמד או מגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד שיכפיל את נפחו.
מרפדים תבנית תנור בניר אפיה ומשמנים את הניר בנדיבות בשמן זית .מעבירים בזהירות את הבצק לתבנית (לא מוציאים ממנו את האויר).
משטחים בידים משומנות את הבצק בתבנית כך שיכסה את כולה.יוצרים בבצק גומות בעזרת האצבעות , מזלפים מעט שמן זית , מפזרים מלח גס ורוזמרין. מניחים 20 דקות לתפיחה (לא יכפיל את נפחו -זה בסדר) ובינתיים מחממים את תנור האפיה ל 180°C. כעבור 20 הדקות , מכניסים לאפיה למשך 25 דקות עד שה"פוקאצ'יה " ריחנית וזהובה גם מלמטה.
מוציאים מן התנור , חותכים לרבועים ומגישים חם!
מגיש: amitsur
מקור: קארין גורן ידיעות אחרונות
שתף את המתכון