חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה ירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידה עם אוסף ירקות מגוון. מתאימה לארוחה חלבית (לשומרי כשרות)
מאפה ירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידה עם אוסף ירקות מגוון. מתאימה לארוחה חלבית (לשומרי כשרות)
הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג קישואים
1 ק"ג חצילים
2 פלפלים ירוקים
1 ק"ג עגבניות
4 בצלים בינוניים
50 גרם חמאה או מרגרינה
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
קמח
שמן לטיגון
החומרים לרוטב:
1/3 ליטר חלב
50 גרם חמאה או מרגרינה
3 כפות קמח
1 כוס שמנת מתוקה
מלח, פלפל
½ כפית אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפיה ל-190 מעלות צלסיוס.
קולפים את הקישואים ואת החצילים וחותכים לקוביות גדולות. מגלגלים את הקוביות בקמח ומנערים, כדי להסיר את עודפי הקמח.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את קוביות הקישואים והחצילים בשמן חם מאוד למשך 5 דקות. מסננים היטב משאריות השמן.
קולפים וקוצצים את הבצלים, חותכים את הפלפלים לפלחים ומרחיקים את הגרעינים. מחממים במחבת 40 גרם חמאה או מרגרינה ומטגנים את הבצלים, בלי להשחים אותם. מוסיפים את הפלפלים ואת העגבניות ומטגנים יחד -10 דקות.
בשארית החמאה משמנים תבנית אפייה עמוקה, יוצקים לתוכה את החצילים והקישואים ומכסים במחצית תערובת העגבניות.
מכינים את הרוטב:
ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב. מטגנים תוך בחישה במשך 3-2 דקות ומסירים מעל האש. מוסיפים את החלב הקר תוך בחישה נמרצת, ועל אש קטנה מביאים לידי רתיחה.
מוסיפים את השמנת ומבשלים על סף הרתיחה במשך 10 דקות. מתבלים במלח, בפלפל ובמוסקט.
מערבבים את המחצית הנותרת של העגבניות עם הרוטב ויוצקים לתבנית האפייה. זורים למעלה את הגבינה המגוררת.
אופים בתנור חם (190 מעלות צלסיוס) במשך כ-20 דקות או עד שהמאפה זהוב.
מגישים חם.
מגיש: amitsur
מקור: ארגון מגדלי הירקות+תיקונים שלי
שתף את המתכון