הוראות הכנה
מרכיבים
4-5 קישואים בינוניים או זוקיני (אין לקלף הזוקיני) פרוסים לפרוסות די עבות
3 -2 בצלים סגולים, פרוסים לפרוסות דקות
בטטה בינונית, פרוסה לפרוסות בינוניות
חבילת גבינת כנען מפורקת ידנית לגבישים לא קטנטנים ולא גדולים
קופסת קוטג'
מיכל שמנת חמוצה
50 ג' גבינה כחולה מכל סוג, מגורדת או מפורקת ידנית
4 כפות גדושות קמח או קמח תופח
3 כפות אבקת מרק בצל* (כשפרסמתי את המתכון רשמתי אבקת בצל. כבר שנים שאני לא משתמש באבקות מרק. אפשר לחשוב על תחליף
כמו בצל מטוגן שמכינים בבית - הרבה עבודה- או שקונים במקרר של המרכול- יותר קל..את שקיות הבצל המטוגן גם זנחתי. פתרון טעים הוא לקצוץ כרישה ולהוסיף.
2 כפות רוטב סויה באיכות טובה
חצי כפית שמן כמהין או מיכל פטריות יער - אזהרה: ראה למטה
תערובת תיבלון המכילה אגוז מוסקט, ממש קמצוץ או רק אגוז מוסקט אבל מעט מאד
חצי כוס רויון אם התערובת נדמית יבשה מדי למרות שהירקות מפרישים נוזלים בעת האפיה
שמן זית לשימון התבנית וכן לתערובת עצמה.
חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
אפשר להוסיף מלח למרות שהסויה ואבקת המרק כבר ממליחות. אפשר להמיר גבינת כנען בגבינה
בולגרית מלוחה חמוצה אם כי אני מעדיף עם כנען בגלל עדינות הטעם הסופי
אזהרה שלא הצלחתי להדפיס למעלה: אם משתמשים בשמן כמהין, אין להוסיף שום בשום צורה , שני אילו אינם דרים בשלום זה עם זה. אם משתמשים בפטריות ורוצים תזכורת לכמהין, אפשר להוסיף שן -שתיים של שום, מרוסקות
אופן ההכנה
משמנים תבנית פיירקס עמוקה בשמן זית
מערבבים את כל החומרים דלעיל בקערה , בלי לשבור את הירקות, שלא יצא "בייבי פוד". אפשר לערבב קמח התבלינים והנוזלים ולשפוך מעל הירקות וגבינת הכנען המפורקת למי שלא אוהב לעבוד עם הידים....אחרת אפשר הכל לעשות בפירקס כולל הערבוב של החומרים ולערבב בעדינות בידים.
לכסות בניר כסף. אפיה של 115 דקות בחום 5-6 בתנור חשמלי, חום אפיה של בשרים _אפשר בחצי שעה אחרונה להחליש העוצמה, מי שאוהב שיזוף עליון, יכול להוסיף פרורי לחם לפני האפיה כשכבה עליונה ולהסיר את ניר הכסף 20 דקות לפני סיום האפיה.
התוצאה היא ירקות שספגו טעם עדין מוקפים בתערובת גבינתית , אפשר להסמיך על ידי הוספת תוספת קמח נניח כף גדושה נוספת או אפילו שתיים אבל אז המרקם יותר יבש למי שלא אוהב מרקם נוזלי. חיתוך הירקות לפרוסות כמתואר ולא גירוד בפוד פרוססור או פומפיה , מונע את המרקם של אוכל לתינוקות שיש לפעמים לפשטידות אחרות, בכל הכבוד.
לכן ממנה זו יהנו גם אוהבי פשטידות וגם כאלו שלא ממש "מתים" עליהן.
הריח שמתפזר בבית בעת האפיה הוא כמו של מסעדת איכות , מזמין את השכנים...בתאבון
מגיש:
מקור: אילתור
שתף את המתכון
