חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה ממולא בבשר ורוטב פטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מאפה שאני מכינה בדרך כלל כשבאים אליי אורחים בערב שישי ואין מנת דגים. כהרגלי בזמן האחרון, התהליך ילווה בתמונות הממחישות את ההכנה.
מאפה ממולא בבשר ורוטב פטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מאפה שאני מכינה בדרך כלל כשבאים אליי אורחים בערב שישי ואין מנת דגים. כהרגלי בזמן האחרון, התהליך ילווה בתמונות הממחישות את ההכנה.
הוראות הכנה
מרכיבים
6 עלי מלווח
למילוי:
1 בצל גדול או 2 בינוניים קצוץ לקוביות (כמו לסלט)
500 גרם בשר בקר טחון
½ קופסת פיטריות חתוכות משומרות מסוננות וסחוטות מנוזלים וקצוצות
2 כפות זרעי צנובר קלויות מבעוד מועד על מחבת ללא שמן עד להשחמה קלה
½ כפית גדושה אבקת מרק
½ כפית גריל עוף
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית קארי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
3 כפות שמן
לרוטב הפטריות:
50 גרם מרגרינה
½1 כפות גדושות אבקת מרק פטריות
מים רותחים בהתאם (לגבי הכמות יוסבר בהמשך באופן ההכנה)
לקישוט:
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
מתחילים בהכנת המילוי:
במחבת עמוקה מחממים את השמן ומוסיפים לו את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים את הבשר טחון וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב ופירור חתיכות הבשר עד שהבשר מחליף את צבעו לחום ומתקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומערבבים, אחרי דקה מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים ומוסיפים את הצנובר, מערבבים שוב ומורידים מהאש ומצננים לחלוטין.
בינתיים מניחים על השיש להפשרה 6 עלי מלוואח ומתחילים בהכנת הרוטב.
הכנת הרוטב:
ממיסים בקלחת את המרגרינה, לאחר שהיא נמסה לחלוטין מוסיפים את אבקת מרק הפטריות ומערבבים היטב למיזוג, מוסיפים מים רותחים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמגיעים לסמיכות הרצויה (כמות המים תלויה בסוג אבקת המרק ובהתאם לרצון האישי לגבי הסמיכות) בערך 1 כוס עד ¼1 כוסות.
כשהעלים הופשרו והמלית התקררה, מניחים בחלק העליון של העלה (זה שקרוב יותר אלינו) את כמות המלית הרצויה ודואגים להשאיר שוליים ברוחב של כ- ½1 עד 2 ס"מ ריקים. מקפלים קודם את הצדדים אח"כ מתחילים לגלגל מהחלק הקרוב אלינו עד שמתקבלת מין גלילה ממולאת, בחלק החיבור יש צורך ל"צבוט" בעזרת האצבעות על מנת שהמאפה לא יפתח לנו בזמן האפייה ויש צורך להניח את המאפה על תבנית מרופדת בנייר אפייה כאשר קו החיבור מופנה כלפי מעלה. כך ממשיכים עם כל העלים למלא, מסדרים בתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 30-40 דקות עד שהמאפים מקבלים השחמה יפה.
הרכבת המנה:
על צלחת מניחים כ- 2 כפות מהרוטב במרכז מעל מניחים את המאפה ומוזגים עוד כ- 2 כפות רוטב על המאפה ומקשטים במעט פטרוזיליה.
הערה לשדרוג:
1. אם נשאר לכם מהמילוי ואין לכם במה למלא ניתן להוסיף את המילוי לאורז לבן ולערבב ולהגיש או לחילופין לפזר את זה מעל האורז ולהגיש ואז יש לכם אורז עם בשר.
2. ניתן למלא באותו מילוי ולהכין באותו אופן את המאפה עם בצק עלים.
3. את המאפים ניתן להקפיא כאשר הם ממולאים.
מגיש: m73
מקור: עצמי
שתף את המתכון