הוראות הכנה
מרכיבים
בצק עלים צרפתי מרודד לגודל תבנית אפיה
ביצה טרופה עם כפית מים
קילו עגבניות שרי
החומרים לפסטו:
2 כוסות עלי אורגנו
3 שני שום גדולות קלופות
40 גרם אגוזי מלך
חצי כוס שמן זית
חצי כפית מלח
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
חותכים שני מלבני בצק לגודל של 25ס"מ על 35 ס"מ
מניחים בתבנית ומקפאים ל5 דקות
בבצק הנותר יוצרים מסגרת לתבנית בגובה של ס"מ וחצי מסביב לכל התבנית
כך שנוצרת תיבת בצק
מורחים את הביצה על הבצק כולל המסגרת[ לא על שולי הצק כדי שיוכל להפתח באפיה]
בבלנדר שמים את חומרי הפסטו מערבבים עד קבלת תערובת חלקה[ את השמן מבזיקים לאט עד שמתערבב טוב וכך הלאה]
מורחים מרוטב הפסטו בתחתית הבצק מסדרים חציי עגבניה בתוך תבנית הבצק
אופים בתנור ל20 דקות מניחים את התבנית בחלק התחתחון של התבנית
ואופים 10 דקות נוספות
מקשטים בעלי אורגנו
בתאבון
מגיש:
מקור: שף אזולאי
שתף את המתכון
