חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה פטריות בשמנת על בצק עלים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

על מצע של בצק עלים נאפים להם פטריות בשמנת, עם שכבה של גבינה צהובה מותכת מעל.
מאפה פטריות בשמנת על בצק עלים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

על מצע של בצק עלים נאפים להם פטריות בשמנת, עם שכבה של גבינה צהובה מותכת מעל.
הוראות הכנה
מרכיבים
350 גרם בצק עלים
למלית:
50 גרם חמאה
2 בצלים קצוצים דק
750 גרם פטריות פרוסות מסוגים שונים (שמפיניון, פורטבלו, ירדן, שיטקי)
2 כפות קמח
מלח, פלפל שחור גרוס
½1 מכלי שמנת לבישול
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות)
מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות.
מאפשרים לבצק לגלוש מעבר לשולי התבנית.
מחוררים את הבצק ושומרים במקרר.
ממסים במחבת את החמאה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שלא ישארו נוזלים במחבת.
מוסיפים את הקמח, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את השמנת ומבשלים מספר דקות עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.
אופים את הבצק עד שיזהיב. מוציאים מהתנור. אם הבצק תפח מדי, דוחסים אותו מעט בתבנית. שוטחים מעל הבצק את תערובת הפטריות, זורים מעל את הגבינה ואופים כ-20 דקות. מוציאים מהתנור, ממתינים 20 דקות ומגישים.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש: kalla
מקור:
שתף את המתכון