הוראות הכנה
מרכיבים
350 גרם בצק עלים
למלית:
50 גרם חמאה
2 בצלים קצוצים דק
750 גרם פטריות פרוסות מסוגים שונים (שמפיניון, פורטבלו, ירדן, שיטקי)
2 כפות קמח
מלח, פלפל שחור גרוס
½1 מכלי שמנת לבישול
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות)
מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות.
מאפשרים לבצק לגלוש מעבר לשולי התבנית.
מחוררים את הבצק ושומרים במקרר.
ממסים במחבת את החמאה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שלא ישארו נוזלים במחבת.
מוסיפים את הקמח, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את השמנת ומבשלים מספר דקות עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.
אופים את הבצק עד שיזהיב. מוציאים מהתנור. אם הבצק תפח מדי, דוחסים אותו מעט בתבנית. שוטחים מעל הבצק את תערובת הפטריות, זורים מעל את הגבינה ואופים כ-20 דקות. מוציאים מהתנור, ממתינים 20 דקות ומגישים.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
