חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה פטריות חגיגי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה פטריות הנראה כמו עוגה וטעים כמו מעדן.
מאפה פטריות חגיגי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה פטריות הנראה כמו עוגה וטעים כמו מעדן.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 מרגרינה "מחמאה"
3 כוסות קמח תופח מנופה.
1 שמנת תנובה ("שמנת של פעם").
1 חלמון ביצה.
למלוי:
1 ק"ג פטריות שמפיניון טריות (בערך 3 סלסלות).
3 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות.
1 כף אבקת מרק פטריות.
קורט מלח
שמן זית לטיגון.
אופן ההכנה
בצק:
להכין בצק מכל חמרי הבצק לעיל. ללוש היטב (אפשר במג'ימיקס) ולחלק ל-2 מנות :
1/3 ו- 2/3 . את החלק הגדול (2/3) לרדד ולשטח כבסיס, בתבנית פיירקס בינונית, משומנת ומקומחת.
את החלק הקטן של הבצק (1/3) להכניס להקפאה ל- 3 שעות בערך.
המילוי:
לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ולטגן בשמן זית עד שקיפות. לחתוך את הפטריות, בעזרת דיסקת פריסה במג'ימיקס,ולהוסיף לבצל המטוגן. לערבב ולהמשיך טיגון עוד כ-3 דקות.
לבסוף, להוסיף את אבקת מרק הפטריות , לערבב מעט, להוציא מן המחבת ולצנן.
לכסות עם תערובת הפטריות, את שכבת הבצק בתבנית.
לחמם את תנור האפיה ל- 180 מעלות צלסיוס.
להוציא את הבצק המוקפא (1/3 המנה) מההקפאה ולגרד אותו לפרורים, בעזרת פומפיה גסה, על שכבת הפטריות שבתבנית, בצורה אחידה שתמלא את כל השטח העליון.
לאפות כ-30 דק'(180 מעלות) עד שהפרורים מקבלים גוון שחום יפה.
לקרר מעט ולחתוך מספר מנות רצוי ולהגיש.
בתיאבון.
מגיש: amitsur
מקור: אורה זמיר
שתף את המתכון