חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה פילו במלוי תרד וגבינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה טעימה לשעת התה אחה"צ.
מאפה פילו במלוי תרד וגבינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה טעימה לשעת התה אחה"צ.
הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם תרד קצוץ
מעט שמן זית
¼ כוס יין לבן
3 שיני שום
200 גרם גבינת "פטה", מפוררת
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות מיץ לימון
50 גרם חמאה מומסת
1 חבילה דפי פילו, מופשרים
אופן ההכנה
מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מוסיפים שום קצוץ ויין לבן ומרתיחים. מוסיפים את התרד, מקפיצים 1-2 דקות ומורידים מן האש. מפוררים את גבינת ה"פטה", מערבבים היטב ומוסיפים מלח, פלפל ומיץ לימון.
מחממים את תנור האפייה ל-180°c. לוקחים דף פילו אחד ומברישים בחמאה מומסת. מקפלים לשניים ומברישים שוב. מניחים במרכז הדף כף גדושה מהמלית וסוגרים בצורת מעטפה. או גלילה. חוזרים על התהליך עד גמר המלית. מניחים את הממולאים על תבנית עם נייר אפייה ואופים (180°c) עד הזהבה.
מוציאים מן התנור, מצננים מעט ומגישים חם.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: מסעדת ולקה- ירושלים
שתף את המתכון