הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים ל-6 מנות
500 גר' פסטה "ריגטונה" (צינורות חלולים קצרים
50 גר' חמאה
1 כף קמח לבן
1 שן שום קצוצה
1 כפית טימין קצוץ
600 מ"ל חלב
150 גר' סטרקינו פרוס
מלח, פלפל, מוסקט
תבנית פאירקס מרובעת
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומצננים.
2. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומסדרים את צינורות הפסטה שורות שורות באותו הכיוון בשכבות.
3. להכנת הרוטב: ממיסים חמאה בסיר בתוספת שום וטימין. מוסיפים את הקמח ומטגנים כדקה שתיים. מוסיפים את החלב בהדרגה ותוך כדי בחישה רצופה בעזרת מטרפה.
4. מתבלים במלח פלפל ומוסקט ומבשלים.
5. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות.
6. יוצקים את הרוטב באופן אחיד על פני הפסטה. הרוטב יחלחל בין האטריות עד לתחתית.
7. מפזרים מעל את פרוסות הסטרקינו.
8. אופים בתנור בחום של 180 במשך 25 דקות.
רצוי לצנן את המאפה, לחתוך למנות מרובעות, לחמם שנית ולהגיש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
