הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לפירה לבשר
8 תפוחי אדמה גדולים , קלופים ומבושלים חצי ק"ג בשר טחון
2 ראשי סלרי קלופים ומבושלים 6 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק מטוגן עד השחמה 2 שיני שום קצוצות דק
3 שיני שום כתושות 1 בצל גדול קצוץ דק
חצי כוס שמן זית 4 עלי מרווה קרועים ביד
4 ביצים מגשית פטריות פורטבלו טריות ומוצקות
4 כפות קמח תופח 4 כפות צנוברים קלויים
מלח, פלפל שחור טחון טרי ½ כוס פטרוזיליה קצוצה.
מעט אגוז מוסקט מלח, פלפל שחור טחון טרי
כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס פירורי לחם.
אופן ההכנה
מועכים את תפוחי האדמה יחד עם ראשי הסלרי אשר בושלו יחד ומוסיפים את כל
שאר החומרים למעט פירורי הלחם.
להכנת המילוי
1.חותכים את הפטריות לקוביות גדולות שמים במחבת גדולה את השמן כאשר השמן חם מכניסים את הפטריות לטיגון קצר, רק עד הזהבה.
2.מוסיפים מעט שמן למחבט ומטגנים את עלי המרווה, את השום ואת הבצל כ-שלוש דקות מוסיפים את הבשר, המלח והפלפל עד שהבשר שחום מעט. מחזירים למחבת את הפטריות המטוגנות, מוסיפים את הצנוברים ואת הפטרוזיליה מתקנים את התיבול ומקררים מעט את שתי התערובות.
3.מורחים כלי חסין חום בשמן זית מפזרים התחתית פירורי לחם שמים מחצית מכמות הפירה ומשטחים יפה. שמים את תבשיל הבשר והפטריות על הפירה בשכבה אחידה . על תבשיל הבשר מניחים בשכבה אחידה את המחצית השניה של הפירה. מפזרים מעל את פירורי הלחם, מזרזפים מעל שמן זית
4.מכניסים לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות למשך 45 דקות, עד שפני המאפה שחומים יפה.
מגיש:
מקור: ספרות
שתף את המתכון
