חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה של בשר ופירה תפוחי אדמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה של בשר ופירה תפוחי אדמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לפירה לבשר
8 תפוחי אדמה גדולים , קלופים ומבושלים חצי ק"ג בשר טחון
2 ראשי סלרי קלופים ומבושלים 6 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק מטוגן עד השחמה 2 שיני שום קצוצות דק
3 שיני שום כתושות 1 בצל גדול קצוץ דק
חצי כוס שמן זית 4 עלי מרווה קרועים ביד
4 ביצים מגשית פטריות פורטבלו טריות ומוצקות
4 כפות קמח תופח 4 כפות צנוברים קלויים
מלח, פלפל שחור טחון טרי ½ כוס פטרוזיליה קצוצה.
מעט אגוז מוסקט מלח, פלפל שחור טחון טרי
כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס פירורי לחם.
אופן ההכנה
מועכים את תפוחי האדמה יחד עם ראשי הסלרי אשר בושלו יחד ומוסיפים את כל
שאר החומרים למעט פירורי הלחם.
להכנת המילוי
1.חותכים את הפטריות לקוביות גדולות שמים במחבת גדולה את השמן כאשר השמן חם מכניסים את הפטריות לטיגון קצר, רק עד הזהבה.
2.מוסיפים מעט שמן למחבט ומטגנים את עלי המרווה, את השום ואת הבצל כ-שלוש דקות מוסיפים את הבשר, המלח והפלפל עד שהבשר שחום מעט. מחזירים למחבת את הפטריות המטוגנות, מוסיפים את הצנוברים ואת הפטרוזיליה מתקנים את התיבול ומקררים מעט את שתי התערובות.
3.מורחים כלי חסין – חום בשמן זית מפזרים התחתית פירורי לחם שמים מחצית מכמות הפירה ומשטחים יפה. שמים את תבשיל הבשר והפטריות על הפירה בשכבה אחידה . על תבשיל הבשר מניחים בשכבה אחידה את המחצית השניה של הפירה. מפזרים מעל את פירורי הלחם, מזרזפים מעל שמן זית
4.מכניסים לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות למשך 45 דקות, עד שפני המאפה שחומים יפה.
מגיש: שפיר
מקור: ספרות
שתף את המתכון