הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
500 גר' קמח
חצי שקית שמרים טריים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
כוס וחצי מים פושרים
2 כפות רוזמרין קצוץ דק
למילוי:
4 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1 בצל אדום קצוץ
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה וקצוץ
חצי כוס עגבניות מיובשות, מושרות במים סחוטות וקצוצות גס
חצי כוס זיתי קלמטה, קצוצים גס
150 גר' גבינה בולגרית מפוררת
150 גר' גבינת קשקבל מגורדת גס (ועוד קצת לפיזור למעלה)
מעט פירורי לחם
מלח, פלפל שחור טחון טרי
הכנה:
אופן ההכנה
הכנה:
מכינים את הבצק:
שמים את כל החומרים בקערת המיקסר, מערבלים לבצק חלק כחמש דקות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים.
מכינים את המילוי:
שמים במחבת רחבה את שמן ומטגנים בו את השום, בצל ופלפל כשלוש דקות.
מוסיפים את העגבניות המיובשות ומטגנים דקה. מוסיפים את הזיתים לטיגון נוסף. מעבירים לקערה ומקררים.
מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב. מרדדים את הבצק התפוח למלבן ארוך. שמים במרכזו תלולית מהמילוי, לכל אורכו, ומגלגלים לגליל מהודק. מכסים ומקררים היטב במקרר.
חותכים את הגליל לגלילים קטנים באורך של כ-8 ס"מ.
מניחים את הגלילים הקצרים, עם צד חתוך כלפי מעלה, אלה ליד אלה בתבנית קפיצית בקוטר 24 מרוחה בחמאה. מכסים ומתפיחים שעה.
מברישים בחלמון מעורבב במעט מים, מפזרים מעל מעט גבינת קשקבל מגורדת דק ומעט פירורי לחם ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות לכ-40 דקות.
מגישים עם יוגורט מתובל
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
