הוראות הכנה
מרכיבים
שתי ביצים גדולות + חלמון אחד
5 כפות חמאה.
2 חבילות שוקולד בישול (105 ג')
3 כפות סוכר
3 כפות קמח
2 כפיות קקאו
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
1.מניחים את השוקולד בכלי מותאם למיקרוגל, מוסיפים את החמאה, וממיסים במיקרוגל.
2.מוסיפים את הביצים לסוכר וטורפים היטב.
3.מערבבים את בלילת הביצים והסוכר עם השוקולד המומס.
4.מנפים אל תוך התערובת את הקמח, הקקאו, וקורט מלח, ומקפלים פנימה בעדינות.
5.משמנים כלי קרמיקה אישי המיועד לאפיה בחמאה וממלאים במלית (לא עד הסוף).
6.מכניסים למקרר עד שנעשה מוצק לחלוטין.
7.מבשלים בתוך כלי עם מים (בן מארי) כ- 15 דקות בחום גבוה מאוד.
8.מצפים באבקת סוכר.
9.מגישים חם. כשנכניס כפית לעוגה, נקבל בפנים "לבה" נוזלת של שוקולד.
מגיש:
מקור: השף גון ארהב
שתף את המתכון
