הוראות הכנה
מרכיבים
כוס (240 מ"ל) שמן
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים
1 כוס אבקה להכנת שוקו חם (לא קקאו)
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
1 כוס (140 גרם) קמח תופח
לציפוי:
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד חלב (אפשר חצי חצי עם שוקולד מריר לטעם יותר שוקולדי ופחות מתוק)
אופן ההכנה
טורפים יחד את כל החומרים לפי סדר הופעתם במתכון.
יוצקים לתבנית מאפינס בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה.
יוצקים לקערה עם השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס. יוצקים על העוגה לאחר שהיא מתקררת מעט ומניחים למאפינס להתקרר לגמרי ולציפוי להתייצב.
מגיש:
מקור: מתכון של קרין גורן לעוגה כושית
שתף את המתכון
