מדובר במנה ידועה מהמטבח הערבי עם גרסאות שונות ומשתנות בין מחוז למחוז, בעיקר בכפרי צפון הארץ, שם מורגשת השפעה לבנונית?סורית על המטבח הארץ ישראלי הצפוני. אפשר להכין אותה מראש ולהכניס לחימום בתנור שנותן את הטאץ' הנכון סמוך להגשה. כמצע לעוף מוצע להתשמש בפיתה תימנית - הסלוף, אבל גם פיתה עיראקית מהסוג הבשרני או לאפה מהסוג העבה בהחלט תעשה את העבודה. השילוב של כמות נדיבה מאוד של בצל עם סומק, שמן זית ועוף הוא פשוט שילוב גאוני, וכשכל הטוב הזה יושב על הפיתה זו חגיגה שקשה שלא להתפתות לה.במקור מתלווה למנה הזו סלט פשוט של עגבנייה, בצל, שמן זית ומלח גס. זהו.
|
|
|
|
מדובר במנה ידועה מהמטבח הערבי עם גרסאות שונות ומשתנות בין מחוז למחוז, בעיקר בכפרי צפון הארץ, שם מורגשת השפעה לבנונית?סורית על המטבח הארץ ישראלי הצפוני. אפשר להכין אותה מראש ולהכניס לחימום בתנור שנותן את הטאץ' הנכון סמוך להגשה. כמצע לעוף מוצע להתשמש בפיתה תימנית - הסלוף, אבל גם פיתה עיראקית מהסוג הבשרני או לאפה מהסוג העבה בהחלט תעשה את העבודה. השילוב של כמות נדיבה מאוד של בצל עם סומק, שמן זית ועוף הוא פשוט שילוב גאוני, וכשכל הטוב הזה יושב על הפיתה זו חגיגה שקשה שלא להתפתות לה.במקור מתלווה למנה הזו סלט פשוט של עגבנייה, בצל, שמן זית ומלח גס. זהו.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
עוף שלם מחולק לארבעה או כרעיים שלמים
קילו בצל יבש חצוי ופרוס + שני בצלים קצוצים
כוס שמן זית
כף סומק
פיתות עבות כמספר המנות, (או לפי גודל התבנית) - אני השתמשתי ברבע פיתה עירקית לכל מנה.
50 גרם צנובר קלוי, או פיסטוק קלוף.
פלפל שחור
מלח
צ'ילי לאוהבי החריף (ממש לא חובה)
שני ליטר מים רותחים
אופן ההכנה
1. בסיר רחב ושטוח מטגנים עד זהוב שני בצלים קצוצים.
2. מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים היטב מכל הצדדים.
3ץ מוסיפים ליטר וחצי עד שניים מים רותחים. מרתיחים מחדש ומסירים קצף עד לקבלת נוזל צלול.
4. מתבלים בפלפל שחור ובמלח, מנמיכים אש, מכסים ומבשלים כחצי שעה עד 40 דקות על אש נמוכה.
5. כשהעוף מתרכך מוציאים את נתחי העוף ומעבירים למסננת.
6. את הנוזל שנשאר מומלץ מאוד לסנן ולשמור במקרר או במקפיא. זה נוזל מעולה שאפשר להשתמש בו כציר עוף לכל דבר (לבשל בו אורז למשל). את מה שנשאר במסננת מעבירים לקערית. עוד נשתמש בזה.
7. במחבת נפרדת גדולה ורחבה מטגנים את כל הבצל הפרוס בחצי כוס שמן עד קבלת צבע שקוף?זהוב. תוך כדי טיגון מוסיפים כף סומק ומטגנים יחד עוד כמה דקות. אם אוהבים צ'ילי זה הזמן להוסיף, ושוב מטגנים יחד עוד כמה דקות.
8. בכף מחוררת מוציאים את הבצל המטוגן ומעבירים לקערה נפרדת, ובשמן שנשאר במחבת מטגנים היטב את נתחי העוף מכל הצדדים עד להשחמה יפה ומעבירים לצלחת.
*** עד כאן אפשר להכין הכל מראש וסמוך להגשה להכין את המנה.
9. בהכנת המנה יוצקים כשתי כפות שמן זית על רבע הפיתה, מורחים אותה יפה בתסנין ששמנו בקערית.מניחים נתחי עוף.על העוף מפזרים מהבצל המטוגן בסומק, ומפזרים מלמעלה מעט סומק וצנוברים ו/או פיסטוקים.
10. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה, ומניחים את הפיתות המוכנות עם כל החגיגה עליהן ומעבירים לתנור שחומם מראש ל?170 מעלות למשך כעשר דקות, ומנמיכים חום ל?130 מעלות לעוד כעשר דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
