חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוסאחאן - מתכון מבריק!
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מדובר במנה ידועה מהמטבח הערבי עם גרסאות שונות ומשתנות בין מחוז למחוז, בעיקר בכפרי צפון הארץ, שם מורגשת השפעה לבנונית?סורית על המטבח הארץ ישראלי הצפוני. אפשר להכין אותה מראש ולהכניס לחימום בתנור שנותן את הטאץ' הנכון סמוך להגשה. כמצע לעוף מוצע להתשמש בפיתה תימנית - הסלוף, אבל גם פיתה עיראקית מהסוג הבשרני או לאפה מהסוג העבה בהחלט תעשה את העבודה. השילוב של כמות נדיבה מאוד של בצל עם סומק, שמן זית ועוף הוא פשוט שילוב גאוני, וכשכל הטוב הזה יושב על הפיתה זו חגיגה שקשה שלא להתפתות לה.במקור מתלווה למנה הזו סלט פשוט של עגבנייה, בצל, שמן זית ומלח גס. זהו.
מוסאחאן - מתכון מבריק!
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מדובר במנה ידועה מהמטבח הערבי עם גרסאות שונות ומשתנות בין מחוז למחוז, בעיקר בכפרי צפון הארץ, שם מורגשת השפעה לבנונית?סורית על המטבח הארץ ישראלי הצפוני. אפשר להכין אותה מראש ולהכניס לחימום בתנור שנותן את הטאץ' הנכון סמוך להגשה. כמצע לעוף מוצע להתשמש בפיתה תימנית - הסלוף, אבל גם פיתה עיראקית מהסוג הבשרני או לאפה מהסוג העבה בהחלט תעשה את העבודה. השילוב של כמות נדיבה מאוד של בצל עם סומק, שמן זית ועוף הוא פשוט שילוב גאוני, וכשכל הטוב הזה יושב על הפיתה זו חגיגה שקשה שלא להתפתות לה.במקור מתלווה למנה הזו סלט פשוט של עגבנייה, בצל, שמן זית ומלח גס. זהו.
הוראות הכנה
מרכיבים
עוף שלם מחולק לארבעה או כרעיים שלמים
קילו בצל יבש חצוי ופרוס + שני בצלים קצוצים
כוס שמן זית
כף סומק
פיתות עבות כמספר המנות, (או לפי גודל התבנית) - אני השתמשתי ברבע פיתה עירקית לכל מנה.
50 גרם צנובר קלוי, או פיסטוק קלוף.
פלפל שחור
מלח
צ'ילי לאוהבי החריף (ממש לא חובה)
שני ליטר מים רותחים
אופן ההכנה
1. בסיר רחב ושטוח מטגנים עד זהוב שני בצלים קצוצים.
2. מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים היטב מכל הצדדים.
3ץ מוסיפים ליטר וחצי עד שניים מים רותחים. מרתיחים מחדש ומסירים קצף עד לקבלת נוזל צלול.
4. מתבלים בפלפל שחור ובמלח, מנמיכים אש, מכסים ומבשלים כחצי שעה עד 40 דקות על אש נמוכה.
5. כשהעוף מתרכך מוציאים את נתחי העוף ומעבירים למסננת.
6. את הנוזל שנשאר מומלץ מאוד לסנן ולשמור במקרר או במקפיא. זה נוזל מעולה שאפשר להשתמש בו כציר עוף לכל דבר (לבשל בו אורז למשל). את מה שנשאר במסננת מעבירים לקערית. עוד נשתמש בזה.
7. במחבת נפרדת גדולה ורחבה מטגנים את כל הבצל הפרוס בחצי כוס שמן עד קבלת צבע שקוף?זהוב. תוך כדי טיגון מוסיפים כף סומק ומטגנים יחד עוד כמה דקות. אם אוהבים צ'ילי זה הזמן להוסיף, ושוב מטגנים יחד עוד כמה דקות.
8. בכף מחוררת מוציאים את הבצל המטוגן ומעבירים לקערה נפרדת, ובשמן שנשאר במחבת מטגנים היטב את נתחי העוף מכל הצדדים עד להשחמה יפה ומעבירים לצלחת.
*** עד כאן אפשר להכין הכל מראש וסמוך להגשה להכין את המנה.
9. בהכנת המנה יוצקים כשתי כפות שמן זית על רבע הפיתה, מורחים אותה יפה בתסנין ששמנו בקערית.מניחים נתחי עוף.על העוף מפזרים מהבצל המטוגן בסומק, ומפזרים מלמעלה מעט סומק וצנוברים ו/או פיסטוקים.
10. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה, ומניחים את הפיתות המוכנות עם כל החגיגה עליהן ומעבירים לתנור שחומם מראש ל?170 מעלות למשך כעשר דקות, ומנמיכים חום ל?130 מעלות לעוד כעשר דקות.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון