הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים גדולים פרוסים לפרוסות, מומלחים וסחוטים.
לתערובת הבשר:
½ ק"ג בשר טחון
פטרוזיליה קצוצה
בצל קצוץ
שום כתוש
לחם רטוב מפורר
1 ביצה
מלח, פלפל שחור, פפריקה
קמח
ביצה
שמן לטיגון
5 שיני שום כתושות
לרוטב:
בצל קצוץ
3 עגבניות רכות מרוסקות
מעט מיץ מלימון
פלפל, מלח
רסק עגבניות
אופן ההכנה
אחרי שייבשנו מעט את פרוסות החצילים וסחטנו אותם, נניח אותם בצד.
מערבבים היטב את כל מוצרי תערובת הבשר, וממלאים בהם את כל אחד מפרוסות החצילים ככריכים. במקרה שנותר עודף מהבשר, אני מכינה בהם קציצות שאותן אניח מעל הכל.
טובלים היטב בקמח, לאחר מכן בביצה ומטגנים קלות. מניחים בצד.
בסיר גדול מטגנים במעט שמן 5 שיני שום כתושות, ועליהם מוסיפים את כריכי החצילים. מעל הכל מוסיפים את המוצרים לרוטב, אחד אחד, וממלאים מים שיכסו את הכל.
מכסה את הסיר, ומעבירה לבישול על אש נמוכה כשעה.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש:
מקור: ניצנה
שתף את המתכון
