חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוס שוקולד עם קרם לימון ואגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מוס שוקולד עם קרם לימון ואגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם ביסקוויטים "פתי בר"
100 גרם חמאה לא מלוחה
4 חבילות שוקולד מריר
4 כפות סוכר
2 כפות קוניאק
מיץ מלימון אחד
2 חלמונים
4 חלבונים
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 דף ג'לטין (או 5 גר' אבקת ג'לטין)
אופן ההכנה
מפוררים את הביסקויטים ומערבבים את החמאה שהותכה קלות.
מגררים חבילת שוקולד אחת במגררת ומערבבים עם הביסקויטים
משמנים בחמאה תבנית אפיה עגולה בקוטר של 25 ס"מ.
מרפדים את תחתית התבנית בתערובת הביסקויטים.
מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות בחום של 180 מעלות.
ממיסים את שאר השוקולד המריר. מוסיפים קוניאק, -2 חלמוני ביצה ו-1/3 מיכל שמנת מתוקה בוחשים היטב.
מקציפים את החלבונים ומקפלים העדינות לתוך עיסת השוקולד.
שופכים חצי מכמות העיסה על הביסקויטים בתבנית ומכניסים למקפיא ל-20 דקות.
מקציפים מיכל אחד שמנת מתוקה עם 4 כפות סוכר.
כאשר הקצף מוכן מוסיפים לתוכו בעדינות את מיץ הלימון ובוחשים בזהירות כדי שלא לשבור את הקצף.
ממיסים את הג'לטין במעט מים קרים ומוסיפים לתערובת הקצף והלימונים.
מוציאים מהמקפיא את התבנית ושופכים מעל שכבת קצפת.
מניחים שוב במקפיא עד שמתקשה. מוציאים ושופכים מעל את שכבת השוקולד והחלמונים הנוספת.
מכניסים למקרר למשך שעה לפחות.
מוציאים, חותכים לקוביות בגודל של 5 על 5 ס"מ ומגישים עם שני ביסקויטים ורוטב יין.
מגיש: giacommo
מקור: בשיתוף עם - אתר האוכל של ג`אקומו
שתף את המתכון