חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מכפאנאת - מצות מטוגנות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המכפנאת הרגילים, בגירסה הריקה, מתפקדים אצלנו על תקן הלחם של ארוחת בוקר בכל ימי הפסח. מורחים עליהם גבינה לבנה, או טונה, או אבוקדו או סלט ביצים ובכלל - כל מה שמורחים על לחם. אם רוצים גירסה מתוקה, פשוט מטגנים אותם ללא המלח והתבלינים, ואז אפשר למרוח עליהם חרוסת, שוקולד למריחה, ריבה או דבש.
מכפאנאת - מצות מטוגנות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המכפנאת הרגילים, בגירסה הריקה, מתפקדים אצלנו על תקן הלחם של ארוחת בוקר בכל ימי הפסח. מורחים עליהם גבינה לבנה, או טונה, או אבוקדו או סלט ביצים ובכלל - כל מה שמורחים על לחם. אם רוצים גירסה מתוקה, פשוט מטגנים אותם ללא המלח והתבלינים, ואז אפשר למרוח עליהם חרוסת, שוקולד למריחה, ריבה או דבש.
הוראות הכנה
מרכיבים
מצות לפי מספר המנות שרוצים להכין
ביצים
מלח, פלפל, קצת כורכום
שמן לטיגון
למילוי בשרי:
1 בצל גדול
500 גרם בשר עוף טחון
ו ביצה קטנה
מלח, פלפל, חוואייג' או כורכום
למילוי חלבי:
פרוסות גבינה לבנה קשה - צפתית או בולגרית
פרוסות גבינה צהובה
לציפוי מתוק:
סוכר
מיץ לימון
קינמון
אבקת סוכר
אופן ההכנה
מרטיבים מצות שלמות במים רבים מנערים, עוטפים במגבת, ומניחים להתרכך
טורפים ביצה בקערה רחבה, מוסיפים מלח, פלפל שחור וקצת כורכום
לוקחים מצה רכה אחת, מקפלים פעמיים, פעם למלבן, ופעם נוספת למרובע, (נוצר ריבוע בעל ארבע שכבות) טובלים בביצה, מטגנים במחבת עם שמן משני צדדים.
למילוי בשרי:
מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן, משחימים, מוסיפים את חזה העוף הטחון, מטגנים עד שהוא משנה את צבעו וכל הנוזלים מתאדים, מוסיפים תבלינים.
מוסיפים את הביצה ומקשקשים אותה, כמו בביצה מבולבלת.
מקפלים את המצה פעמיים, פעם למלבן, ופעם נוספת למרובע, (נוצר ריבוע בעל ארבע שכבות) ובשני ה'כיסים' שנוצרו מהקיפול, ממלאים ממלית העוף המטוגן. מהדקים את המצות, טובלים בביצה ומטגנים משני הצדדים.
למילוי החלבי:
מכניסים בין קיפולי המצה פרוסות של גבינות לפי טעמכם, טובלים בביצה ומטגנים משני צדדים.
לציפוי מתוק:
לא מוסיפים מלח ותבלינים לביצה של הטיגון, משאירים נייטרלית
מקפלים ומטגנים כמו לגירסה הבסיסית.
זורים מלמעלה שפע סוכר וקינמון
או מכינים סירופ מתוק מכוס אחת סוכר ושתי כוסות מים שמבשלים על האש עד אחרי רתיחה, ואז מוסיפים לזה סחיטת מיץ לימון.
טובלים את המצה המטוגנת בסירופ הסוכר כשהוא עדיין חם, נותנים לסירופ להספג קצת, ומוציאים בכף מחוררת לצלחת.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון