הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים:
2 כוס חלב
1 כוס מים
3 כפות שמנת מתוקה
2 כפות שטוחות סוכר
2 כפות גדושות קורנפלור
לרוטב:
בקבוק יין אדום טוב
2 כפות סוכר חום
מקל קינמון
מספר גרגירי הל
מסמר ציפורן
פיסטוקים קלופים
אופן ההכנה
מרתיחים בסיר חלב, שמנת וסוכר. בקערה מערבבים היטב מים וקורנפלור ומוסיפים לחלב הרותח, בוחשים היטב. מרתיחים את התערובת תוך כדי בחישה ולאחר רתיחה אחת ברורה מכבים את האש. אם יש גושים מסננים. יוצקים לתבניות, מצננים מעט בחוץ ומעבירים למקרר, לקרישה.
המנה מוכנה למחרת.
הרוטב:
מבשלים בסיר כוס יין, סוכר חום, מקל קינמון, גרגירי הל ומסמר ציפורן. אחרי רבע שעה מוציאים את התבלינים ומוסיפים עוד יין, בהדרגה את כל הבקבוק. מצמצמים על אש בינונית עד שהיין מאבד יותר ממחצית נפחו ומצננים לטמפרטורת החדר.
הגשה:
הופכים את המלבי בזהירות לצלחת, מקשטים בפיסטוקים קצוצים וברוטב היין.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
