הוראות הכנה
מרכיבים
4 עיגולי בצק מלוואח
למלית:
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות (כמו לסלט)
1 חציל בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 חב' גבינה חמד
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שמן לטיגון
למריחה:
ביצה טרופה
חופן שומשום
אופן ההכנה
הכנת המלית:
במחבת מטגנים את הבצלים עד להזהבה, לאחר מכן מניחים במסננת דקה לספיגת שאריות השמן.
בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים בו את קוביות החציל עד להזהבה, לאחר מכן גם את קוביות אלו מניחים כ- 15-30 דקות במסננת דקה לספיגת שאריות השמן.
בקערה מפוררים את גבינת החמד, מוסיפים את הבצל והחצילים המטוגנים ומטבלים במלח ופלפל לפי הצורך.
הרכבת המנה:
מחלקים את המלית ל - 4 חלקים שווים ומניחים כל חלק במרכז של על עיגול בצק המלוואח ומגלגלים את הבצק שלמעין רולדה וכך ממשיכים עם כל השאר. חורצים 3-4 חריצים אלכסוניים על כל רולדה, מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה וזורים מעל שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להזהבה ומגישים.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
