הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג מלפפונים
מים
מלח
(תמיסת מי מלח: 1.5 כפיות מלח על 1 כוס מים)
2-3 גבעולי שמיר
5-6 שני שום, לא קלופות
3 פלפלים חריפים טריים אדומים
1 כף גרגרי פלפל שחוראנגלי (לא חובה)
אופן ההכנה
1. מסדרים בתוך צנצנת את המלפפונים, השום, השמיר הפלפל החריף וגרגרי הפלפל. יוצקים פנימה מים עד כדי כיסוי המלפפונים. יוצקים את המים לכד מדידה ומוסיפים מלח לפי היחס של 1.5 כפיות מלח על כל כוס או 225 מ"ל נוזל.
2. חותמים את הצנצנת ושומרים במקום חשוך, על צלחת למשך שבוע ויותר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
