הוראות הכנה
מרכיבים
8 מניקוטים או 8 צדפות פסטה
1 שן שום כתושה
1/4 כוס בצל ירוק
2 כפות חמאה (או מרגרינה)
2 כפות קמח
1 + 1/3 כוסות חלב
1/4 כוס יין לבן יבש
1 ביצה טרופה
1 כוס גבינת ריקוטה
1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
1 כוס גבינה גרוייר מגורדת
1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
1/3 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים (בלי הגבעול)
1/4 כפית קליפת לימון מגורדת
1/8 כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה
מרתיחים את המניקוטי או הצדפות לדרגת "אל דנטה", לסנן.
להכנת הרוטב: במחבת מטגנים את השום בחמאה/מרגרינה מוסיפים הקמח והחלב ומערבבים, מבשלים על אש בינונית עד שזה מסמיך. ברגע שמתחיל לבעבע מוסיפים הגבינה גרוייר והיין הלב ומערבבים עד שהגבינה נמסה.
בקערה אחרת מערבבים את הביצה הטרופה ושלושת הגבינות + הפטרוזיליה + קליפת הלימון + אגוז מוסקט עד לקבלת בלילה אחידה.
ממלאים את המניקוטי/הצדפות בתערבות הגבינה ומסדרים אותם בתוך תבנית אפיה משומנת ויוצקים מעליהם את הרוטב, מכסים בנייר אלומיניום ומכיניסים לתנור שחומם מראש בחום של 190 מעלות כ 30-40 דקות, 10 דקות לפני תום האפיה מסירים את נייר האלומיניום ע"מ שישחימו.
מגיש:
מקור: איני זוכרת
שתף את המתכון
