חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מעטפות בצק עלים בדבש,אגוזים וצימוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קינוח טעים, לא מגביל לשומרי כשרות, מלא בדבש ומתאים מאד לראש השנה. br קל מאד להכין וזה הכי חשוב.
מעטפות בצק עלים בדבש,אגוזים וצימוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קינוח טעים, לא מגביל לשומרי כשרות, מלא בדבש ומתאים מאד לראש השנה. br קל מאד להכין וזה הכי חשוב.
הוראות הכנה
מרכיבים
1-ק"ג בצק עלים קנוי{אם יש באפשרותכם להכין, עדיף}.
1-ביצה טרופה למריחה.
150-גרם אגוזי מלך קצוצים.
100-גרם צימוקים כהים.
1/2-כוס סוכר.
1/2-כוס דבש.
1-סוכר וניל.
קורט-ציפורן טחון
אבקת סוכר לקישוט.
אופן ההכנה
להפשיר בצק עלים לילה לפני הכנה במקרר ולחלק בסכין ל20 ריבועים.
לערבב בקערה את האגוזים,הצימוקים, סוכר,סוכר וניל וציפורן.
למרוח כל ריבוע בצק במעט דבש ולפזר מילוי.
לסגור בצורת משולש,להדק את הקצוות חזק ולחתוך בסכין משוננת או גלגלת את השוליים{למראה יפה של העוגיה}.
לרפד 2 תבניות שטוחות בנייר אפיה, לסדר את המעטפות ולהבריש אותן בביצה טרופה.
לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות כ12-15 דקות עד שמזהיבות.
לצנן מעט ולפזר אבקת סוכר בנדיבות.
שנה מתוקה ומאושרת לכל בית ישראל.
מגיש: רינת ספיר
מקור: ביתי
שתף את המתכון