בשבת קפצתי ליוסף בכפר בסמת טבעון. brבין קפה לקפה התייעצתי עם יוסף ועם סמר אשתו בשאלה מה אפשר לעשות עם חצילים ועם הודו אדום. אחרי דיון מעמיק, אליו הצטרף גם השכן, המסקנה הייתה אחת מקלובה. brסמר הסבירה לי בפרוטרוט את שלבי הכנת המקלובה כשלצידה יוסף תורם את חלקו והשכן מחלק הוראות גם הוא. brכשניצבתי במטבח מול ערמת חצילים שנקטפו זה עתה בגינה וקילו וחצי הודו אדום, החלטתי להכין את המקלובה בדרכי שלי. התוצאה הייתה מוצלחת וחוסלה תוך יום ע"י משפחה רעבתנית. brשנו את המרכיבים והכמויות כאוות נפשכם, הוסיפו או גירעו תיבול, אלתרו כרצונכם, אך שימרו על השכבות ועל האורז שיוצר את החיבור בין המרכיבים.
|
|
|
|
בשבת קפצתי ליוסף בכפר בסמת טבעון. brבין קפה לקפה התייעצתי עם יוסף ועם סמר אשתו בשאלה מה אפשר לעשות עם חצילים ועם הודו אדום. אחרי דיון מעמיק, אליו הצטרף גם השכן, המסקנה הייתה אחת מקלובה. brסמר הסבירה לי בפרוטרוט את שלבי הכנת המקלובה כשלצידה יוסף תורם את חלקו והשכן מחלק הוראות גם הוא. brכשניצבתי במטבח מול ערמת חצילים שנקטפו זה עתה בגינה וקילו וחצי הודו אדום, החלטתי להכין את המקלובה בדרכי שלי. התוצאה הייתה מוצלחת וחוסלה תוך יום ע"י משפחה רעבתנית. brשנו את המרכיבים והכמויות כאוות נפשכם, הוסיפו או גירעו תיבול, אלתרו כרצונכם, אך שימרו על השכבות ועל האורז שיוצר את החיבור בין המרכיבים.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג הודו אדום
חצילים פרוסים
1 2 דלוריות פרוסות לפרוסות דקות
שני בצלים גדולים פרוסים
3 עגבניות פרוסות לפרוסות דקות
סלסילת פטריות
½2 כוסות אורז
מים או מרק עוף (עדיף)
סויה
יין אדום
אופן ההכנה
הכנות מקדימות:
בוזקים מלח על פרוסות החצילים ומניחים במסננת לניקוז הנוזלים.
חותכים את ההודו לקוביות ומשרים ביין אדום, ברוטב סויה ובמעט מלח לפי הטעם.
מקפיצים את קוביות ההודו במחבת חמה מאוד עם מעט שמן כדי לאטום את הבשר. עדיף לעשות זאת בכמה מנות. מוציאים ושמים בקערה.
מטגנים את פרוסות הבצל ומוציאים לצלחת.
פורסים את הפטריות, מטגנים טיגון קל ומוציאים.
מוסיפים למחבת שמן לטיגון עמוק, מטגנים את פרוסות החצילים ומניחים על נייר סופג, אותו הנחנו על עיתוני סוף השבוע לספיגת השמן.
מפזרים על תחתיתו של סיר רחב וגדול מחצית מכמות הבצל המטוגן, מסדרים שכבה של פרוסות עגבנייה, שכבה ממחצית פרוסות הדלורית, פטריות, מחצית מכמות קוביות הבשר ושכבה ממחצית פרוסות החצילים. מפזרים כוס אורז ומנערים את הסיר כדי שהאורז ייכנס לכל החריצים והרווחים. ממשיכים לסדר שכבות בצל, עגבנייה, דלורית, פטריות, בשר וחצילים ושוב מפזרים אורז ומנערים את הסיר.
יוצקים לסיר את הנוזלים שהצטברו בקערה של הבשר לאחר הטיגון, מוסיפים מרק או מים עד לכיסוי ומבשלים עם מכסה כ 20 דקות לאחר הרתיחה או עד שהנוזלים נספגים והאורז רך.
נותנים לתבשיל לנוח מעט, מעבירים סכין מסביב דפנות הסיר והופכים על צלחת גדולה או מגש. פורסים כמו עוגה ומגישים לסועדים.
מגיש:
מקור: חברים + אילתור
שתף את המתכון
