חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"מקלובה" מעודנת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"מקלובה" מעודנת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
הכמויות מתאימות לסיר GCC בקוטר 28 ס"מ בנפח 7 ליטר
2 ק"ג בשר פרגיות חתוך לקוביות
גבעול כרישה קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
מיץ סחוט מלימון אחד
4 בצלים אדומים קצוצים
3 כוסות אורז
3 בטטות קלופות חתוכות לפרוסות עגולות בעובי כחצי ס"מ
מלח ופלפל
אופן ההכנה
לערבב היטב , בקערה גדולה, את הבשר, הכרישה, הגזרים, ½1 כוסות אורז, מיץ הלימון, מלח ופלפל.
לכסות את תחתית הסיר עם הבצלים הקצוצים.
לזרות על הבצלים ½1 כוסות מהאורז, להמליח ולפלפל.
לסדר את פרוסות הבטטה כך שיווצר משטח כתום בכל השטח.
להעביר את תערובת הבשר מהקערה לסיר ולהדק למשטח בגובה אחיד.
לסגור מכסה ולהציב על אש בינונית. כשמחוג מד החום יגיע לאמצע הצבע הירוק להעביר ללהבה הקטנה ביותר ולהמשיך לבשל עוד שעתיים וחצי. לכבות ולתת לסיר להתקרר - שיהיה פושר למגע.
להפוך את הסיר למגש גדול מקוטרו של הסיר ולתת לו לעמוד הפוך 10 דקות. ה"מקלובה" תיפול למגש הפוכה כך שפיסגתה אורז שחום ובסיסה תערובת הבשר.להרים את הסיר לאט ובזהירות ובמידת הצורך "לתקן" את הצורה אם נפלו חתיכות מסביב.
להגשה: לפרוס פרוסות כמו עוגה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: ממטבחו של איתן
שתף את המתכון