הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם קמח ( אני מעדיף כפרי אבל אפשר לבן)
100 גרם קמח שיפון
3/4 כף שמרים יבשים
1 כף מלח
כוס מים פושרים
200 גרם גבינה קשה (אני השתמשתי בפרמז'ן ובקצ'קבל) חתוכה לקוביות קטנות
200 גרם זיתים שחורים חתוכים
עגבניות מיובשות לחות חתוכות לקוביות
2 - 3 כפות עלי טימין
אופן ההכנה
לשים בצק רך במשך כ 5 דקות. יש להוסיף את המים בהדרגה, הכמות עשויה להשתנות לפי מזג האוויר או סוג הקמח. מוסיפים את הגבינות, הזיתים והעגבניות המיובשות ולשים כדקה נוספת.
מגלגלים את כדור הבצק בקמח ומניחים להתפחה במשך כשעה, או עד שיכפיל את נפחו.
לשים מעט את הבצק ביד ומרדדים על שיש מקומח היטב לעובי כחצי ס"מ, להשתדל מרובע או מלבן כדי שיהיה קל לחתוך אותו. לפני שגומרים לרדד את הבצק מפזרים את הטימין על הבצק. מקמחים את הבצק וחותכים אותו לרצועות. אם הרצועות ארוכות אפשר לחתוך כל רצועה לשניים או לשלושה חלקים.
מפתלים כל רצועה שניים שלושה פיתולים כמו ביסלי ומניחים בתבנית על נייר אפייה. הכמות מספיקה לשתי תבניות.
אופים כ 15 דקות בתנור חם כ 200 מעלות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
