חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מקלות לחם עם קוביות גבינה, זיתים ועגבניות מיובשות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון מבוסס על מתכון של אורי שפט ושל גולשים ברשת
מקלות לחם עם קוביות גבינה, זיתים ועגבניות מיובשות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון מבוסס על מתכון של אורי שפט ושל גולשים ברשת
הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם קמח ( אני מעדיף כפרי אבל אפשר לבן)
100 גרם קמח שיפון
3/4 כף שמרים יבשים
1 כף מלח
כוס מים פושרים
200 גרם גבינה קשה (אני השתמשתי בפרמז'ן ובקצ'קבל) חתוכה לקוביות קטנות
200 גרם זיתים שחורים חתוכים
עגבניות מיובשות לחות חתוכות לקוביות
2 - 3 כפות עלי טימין
אופן ההכנה
לשים בצק רך במשך כ 5 דקות. יש להוסיף את המים בהדרגה, הכמות עשויה להשתנות לפי מזג האוויר או סוג הקמח. מוסיפים את הגבינות, הזיתים והעגבניות המיובשות ולשים כדקה נוספת.
מגלגלים את כדור הבצק בקמח ומניחים להתפחה במשך כשעה, או עד שיכפיל את נפחו.
לשים מעט את הבצק ביד ומרדדים על שיש מקומח היטב לעובי כחצי ס"מ, להשתדל מרובע או מלבן כדי שיהיה קל לחתוך אותו. לפני שגומרים לרדד את הבצק מפזרים את הטימין על הבצק. מקמחים את הבצק וחותכים אותו לרצועות. אם הרצועות ארוכות אפשר לחתוך כל רצועה לשניים או לשלושה חלקים.
מפתלים כל רצועה שניים שלושה פיתולים כמו ביסלי ומניחים בתבנית על נייר אפייה. הכמות מספיקה לשתי תבניות.
אופים כ 15 דקות בתנור חם כ 200 מעלות.
מגיש: imgold
מקור:
שתף את המתכון